ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων από το Γυμνάσιο Βελεστίνου

Την Παρασκευή 20 Μαΐου τα τμήματα της Γ ΄τάξης του Γυμνασίου Βελεστίνου διοργάνωσαν και παρουσίασαν στο Πνευματικό Κέντρο τρία πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο σχολείο την τρέχουσα σχολική χρονιά
Παρουσίαση Πολιτιστικών Προγραμμάτων από το Γυμνάσιο Βελεστίνου

Μαθητές και μαθήτριες του τμήματις Γ1 με την υπεύθυνη καθηγήτρια τους κ. Καρανίκα Αθηνά παρουσίασαν το πρόγραμμα «Ταξιδεύοντας από την Ακρόπολη των Φερών στα κάστρα της Ελλάδας. Ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο» Η εισήγηση συνοδευόταν από προβολή οπτικού υλικού και στιγμιότυπων από όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός του σχολικού χώρου. Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν η κ. Μάικου Αδαμαντία και η κ. Μαργαριτοπούλου Κερασία. Σκοπός του προγράμματος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τα πιο γνωστά κάστρα της Ελλάδας, τη σημασία τους και την ιστορία τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ2 τμήματις με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ηλιάδη Χριστίνα παρουσίασαν το πρόγραμμά τους με τίτλο «Στα τοπία του αρχαίου δράματος …Για μιαν Ελένη…» . Σκοπός του προγράμματος ήταν η ουσιαστικότερη και βαθύτερη γνωριμία των παιδιών με το αρχαίο θέατρο. Τα παιδιά παρουσίασαν σκηνές από την « Ελένη» του Ευριπίδη κι ενθουσίασαν με τις ερμηνείες τους, δίνοντας παράλληλα το διαχρονικό αντιπολεμικό μήνυμα του κειμένου του μεγάλου τραγικού ποιητή μας. Στο πρόγραμμα συνεργάστηκε η κ. Καραντενίζη Ελένη.

Τέλος μαθητές και μαθήτριες του Γ3 σε συνεργασία και με άλλους μαθητές από την Γ΄ τάξη και με την καθοδήγηση της κ. Παγωνοπούλου Κλεοπάτρας παρουσίασαν το λαογραφικό πρόγραμμα «Μνήμες λαϊκής παράδοσης… Ο άυλος λαϊκός πολιτισμός του Βελεστίνου". Σκοπός του προγράμματος ήταν η επαφή των παιδιών με τον λαϊκό πολιτισμό ( ήθη, έθιμα, γιορτές, πανηγύρια) των Βλάχων του Βελεστίνου. Την παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού ακολούθησε η αναβίωση του εθίμου του «Κλήδωνα» και χοροί από μαθήτριες της Γ΄τάξης, που ξεσήκωσαν το ακροατήριο! Στο πρόγραμμα συνεργάστηκαν η κ. Τσαλδάρη Χρυσούλα και η κ. Νικολού Παρασκευή, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην κ. Νίτσα Σαββανάκη για την πολύτιμη βοήθειά της στη διδασκαλία των βλάχικων τραγουδιών και στην αναπαράσταση του εθίμου.

Ακολούθησε απονομή βραβείων και επαίνων συμμετοχής στους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής και στο 11o Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας .

Η εκδήλωση έκλεισε με τον συγκινητικό αποχαιρετισμό της εκλεκτής και επί σειρά ετών συναδέλφου κ. Μάικου Αδαμαντίας, η οποία συνταξιοδοτείται!

Όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου με υγεία και κέφι για δημιουργία!