Ποια παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στο Βελεστίνο

Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας "ΙΩΝΕΣ" και με την υποστήριξη του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση "Αγιοβασιλιάτικα αρραβωνιάσματα στην Ανατολική Θράκη", την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου.
Η παράσταση βασίζεται στο ιστορικό-ηθογραφικό μυθιστόρημα "Αργυρά Όνειρα" της Αργυρώς Μάμαλη–Κοπάνου ,Προέδρου της Εστίας "ΙΩΝΕΣ". Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Γράφημα".
Στην παράσταση θα ζωντανέψουν επί σκηνής εθιμοτυπικές διαδικασίες των αρραβώνων, όπως το προξενιό, το προικοσύμφωνο, αλλά και η αγάπη των δύο νέων , της Λένης και του Νικολού, τα τραγούδια, οι χοροί , τα γιορτινά ήθη και έθιμα, των αρχών του προηγούμενου αιώνα από το όμορφο χωριό Κούμπαο της περιφέρειας Ηρακλείας-Ραιδεστού Ανατολικής Θράκης, που απλωνόταν μπροστά στη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Στην παράσταση θα συμμετέχουν τα μέλη του Θεατρικού Τμήματος, της Χορωδίας και των Χορευτικών Τμημάτων της Εστίας "ΙΩΝΕΣ". Διδάσκουσες είναι στη Χορωδία η κ. Μαρία Λαγού και στα Χορευτικά Τμήματα η κ. Μαρία Κατσιαρδάνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η κ. Κική Δανιηλίδου .
Θα συμμετέχουν επίσης τα Χορευτικά Τμήματα του Συλλόγου Θρακών Ν. Μαγνησίας και της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
πηγή: ertnews.gr







































