ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Open - Δήμου Ρήγα Φεραίου για εκπομπές ιστορικού περιεχομένου

Την πρόταση συνεργασίας του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο
Συνεργασία Open - Δήμου Ρήγα Φεραίου για εκπομπές ιστορικού περιεχομένου

Ο τηλεπτικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας προγραμματίζει εκπομπές ιστορικού περιεχομένου και ζήτησε την άδεια να χρησιμοποιήσει σε αυτές εκθέματα του Εκθεσιακού Χώρου "Ρήγας Βελεστινλής".

Να σημειωθεί πως πρόσφατα έγινε γνωστό πως μεταφέρθηκε στο Βελεστίνο και η έκθεση "Ρήγας και Επανάσταση"

Όσον αφορά τους συμβούλους της παράταξης "Όλοι μαζί, μπροστά", δήλωσαν "παρών" στη λήψη της σχετικής απόφασης.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ.

Το σχετικό αίτημα:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN BEYOND, στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, προγραμματίζει μια εβδομαδιαία εκπομπή, αφιερωμένη στα γεγονότα της Επανάστασης , αλλά και στα προεπαναστατικά .

Η εκπομπή , αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου 2020, μέχρι την 25η Μαρτίου 2021, όταν θα έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια , από την έναρξη της επανάστασης . Στην εκπομπή θα έχουμε, καταξιωμένους ιστορικούς επιστημονικούς συνεργάτες που θα υποστηρίζουν το έργο.

Γνωρίζοντας πως το Μουσείο: Εκθεσιακό Κέντρο "Ρήγας Βελεστινλής", έχει πλούσια συλλογή από τον Ρήγα Βελεστινλή, θα επιθυμούσαμε να συνεργαστούμε.

Θα θέλαμε να μας παραχωρήσετε την άδειά σας, προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού μας, υλικό από τις πλούσιες συλλογές σας (πίνακες, προσωπικά κειμήλια, αντικείμενα, έγγραφα, χάρτες κ.α.) που αφορούν τον Ρήγα Βελεστινλή.

Φυσικά θα γίνεται αναφορά στους τίτλος τέλους, στο Μουσείο: Εκθεσιακό Κέντρο "Ρήγας
Βελεστινλής" του Δήμου σας.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή, για τον τηλεοπτικό σταθμό μας, να συνεργαστούμε σε αυτή την
ιδιαίτερη στιγμή , για την πατρίδα μας".