ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ζητά άνοδο στη Γ` Εθνική και των δευτεραθλητών ο Ρήγας

Επιστολή στην ΕΠΣΘ με κοινοποίηση προς την ΕΠΟ, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς φορείς
Ζητά άνοδο στη Γ` Εθνική και των δευτεραθλητών ο Ρήγας

Μετά την αναγκαστική και πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, οι Βελεστινιώτες τερμάτισαν στην ουσία στη δεύτερη θέση της Α` ΕΠΣΘ, όντας στο "-2" από την πρωτοπόρο Δήμητρα Ευξεινούπολης, ζητώντας έτσι την άνοδο και των δευτεραθλητών που βρισκόνταν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μέσω αναδιάρθρωσης ή αύξησης των ομάδων.

Ανάλογη πρόταση είχε στείλει και η ΕΠΣ Καρδίτσας.

Αναλυτικά, η επιστολή με τις προτάσεις:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

Βελεστίνο, 15 Μαΐου 2020

Αριθμός Πρωτοκόλλου 7

Προς:

Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας

Ε.Π.Σ.Θ.

Λαχανά 38 – Παλαιά, ΤΚ 38334

Βόλος

Κοινοποίηση:

1. Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)

2. Υφυπουργό Αθλητισμού

κ. Λευτέρη Αυγενάκη

3. Βουλευτές Ν. Μαγνησίας

✓ κ. Χρήστο Μπουκώρο

✓ κα. Ζέτα Μακρή

✓ κ. Αθανάσιο Λιούπη

✓ κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια

✓ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο

✓ κα. Ακατερίνη Παπανάτσιου

4. Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

κα. Δωροθέα Κολυνδρίνη

5. Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου

κ. Δημήτρη Νασίκα

6. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου (με την παράκληση να ενημερωθεί το σώμα)

κ. Γεώργο Παπαδάμ

Θέμα: Αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην, από 29/4/2020 συνεδρίαση της, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ιδιαιτέρως στην Α΄ κατηγορία των ΕΠΣ, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων, και συγχρόνως προαγωγή του στη Γ΄ Εθνική.

Η Διοίκηση του Α.Σ Βελεστίνου "ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ", διδαγμένη από την ιστορία και τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος μας, σέβεται απόλυτα την εν λόγω απόφαση, η οποία λήφθηκε υπό των μέτρων περιορισμού και της εξάπλωσης του covid-19. Η υγεία των πολιτών είναι προτεραιότητα όλων.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας κάνουμε γνωστό, ότι αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ή την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας από την Α’ κατηγορία των ΕΠΣ, όταν η διαφορά των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής:

α) Θα γίνει πιο ευέλικτο και δεν θα υπάρχουν οι πολυέξοδες μετακινήσεις & β) Ο τερματισμός του πρωταθλήματος θα γίνεται σε κανονικό διάστημα (Μάϊος), αφού οι ομάδες των ομίλων θα αυξηθούν και θα πραγματοποιούνται περισσότερα παιχνίδια (δημιουργία 8 με 9 ομίλων).

Επιπροσθέτως, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, σε ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη και τα εξής:

1) Να συμμετέχουν μόνο Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έτσι, θα αναδειχθεί το ταλέντο των Ελλήνων ποδοσφαιριστών και θα τους δοθεί η ευκαιρία, να μπορούν να αξιοποιηθούν και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, γιατί όχι και στο εξωτερικό.

2) Στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων του ίδιου νομού, οι διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας να ορίζονται από τον οικείο σύνδεσμο, ενώ σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων διαφορετικών νομών, να ορίζονται από όμορο νομό. Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική επιβάρυνση να είναι μικρότερη και οι ερασιτέχνες παράγοντες που ματώνουν οικονομικά και πληρώνουν από την τσέπη τους, να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σχετικό εξοδολόγιο.

Πιστεύουμε ότι, η εν λόγω πρόταση μας, βρίσκει νομικό έρεισμα στις διατάξεις του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ), έτους 2019.

Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε να υιοθετήσετε και να υποστηρίξετε το εν λόγω δίκαιο αίτημά μας (σ.σ. και πολλών δευτεραθλητριών ομάδων άλλων ΕΠΣ), και να αποστείλλετε σχετική πρόταση προς την Ε.Π.Ο.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η επιστολή σε εικόνες