ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΣ Καρδίτσας: Ζητά να ανέβουν και οι δευτεραθλητές

Η ΕΠΣ Καρδίτσας με επιστολή της στην ΕΠΟ ζητά να ανέλθουν στη Γ` Εθνική μέσω αναδιάρθρωση ή αύξησης των ομάδων και οι δεύτεροι στη βαθμολογία σύλλογοι των Α` Ερασιτεχνικών κατηγοριών που υπολείπονται λιγότερο από τρεις βαθμούς από την κορυφή
ΕΠΣ Καρδίτσας: Ζητά να ανέβουν και οι δευτεραθλητές

Ένα τέτοιο σενάριο ευνοεί σαφώς την τοπική Αναγέννηση Καρδίτσας που βρίσκονταν στο "-1" από το Μακρυχώρι στη στιγμή της διακοπής αλλά και το Ρήγα Φεραίο που υπολείπονταν δύο βαθμούς της Δήμητρας Ευξεινούπολης.

Αναλυτικά, η επιστολή:

ΠΡΟΣ

Ε.Ε /ΕΠΟ  

Η Ε.Ε της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  στη συνεδρίασή της, της 7-5-2020 ομόφωνα αποφάσισε:

1) Εν όψει της τελικής απόφασης, σχετικά με τη Γ΄ Εθνική, που θα ληφθεί  στην προσεχή συνεδρίαση της ΕΕ /ΕΠΟ, μετά από προτάσεις των ενώσεων, παρακαλούμε να συζητηθούν τα εξής:

H  Ε.Ε/ΕΠΟ στη συνεδρίαση της 29-4-2020, έλαβε απόφαση περί οριστικής λήξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ιδιαίτερα στην Α΄ κατηγορία, την ανάδειξη ως πρωταθλητή του πρώτου της βαθμολογίας κατά το χρόνο της διακοπής των αγώνων,  και συγχρόνως προαγωγή του  στη Γ΄ Εθνική. Θεωρούμε άδικη την παραπάνω απόφαση, διότι δεν λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο, αφού ο πρώτος της βαθμολογίας ανέρχεται κατηγορία χωρίς και μαθηματικά να έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής, διότι σε πολλές ενώσεις εκκρεμούν πολλές αγωνιστικές.  Μεταξύ των δυο πρώτων αγώνας για τον β΄ γύρο με  τη διαφορά τους στον 1 βαθμό καθώς επίσης και αγώνες  play-off .

Αφού η συνέχιση των αγώνων καθίσταται αδύνατη, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ η την ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ με τις δεύτερες ομάδες της βαθμολογίας,  όταν η διαφορά  των δύο πρώτων ομάδων είναι μικρότερη των 3 βαθμών.

2) Ανάδειξη κυπελλούχου:

Επειδή για την ολοκλήρωση της διοργάνωσης στην Ένωσης μας υπολείπεται μόνο ο τελικός, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ  Ο ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ να μην αναδειχθεί ύστερα από κλήρωση όπως έχετε αποφασίσει, αλλά ύστερα από αγώνα μεταξύ των σωματείων που έχουν προκριθεί στον τελικό και ο οποίος θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο με την επανέναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

 -Ο-                                                                              

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              

ΣΦΗΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

-Ο-           

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    

ΚΡΑΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ