ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέντρο δια βίου μάθησης ίδρυσε η Μητρόπολη Δημητριάδος

Κέντρο δια βίου μάθησης ίδρυσε η Μητρόπολη Δημητριάδος

Κέντρο Δια Βίκου Μάθησης Επιπέδου Ι και ΙΙ ίδρυσε η Μητρόπλη Δημητριάδας για να παρέχει υπηρεσίες στο πλαίσιο της μη τυπικής εκπαίδευσης σε ενηλίκους και μόνν: α) συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση β) γενική εκπαίδευση ενηλίκων γ) επαγγελματικό προσανατολισμό δ) επαγγελματική συμβουλευτική.

Απώτερος στόχος, είναι όλα τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων να είναι πιστοποιημένα αποκλειστικά από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Το νέο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. απέκτησε Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε τον ορισμό υπευθύνου διευθυντή, που γνωρίζει πολύ καλά τις αναπτυξιακές δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες εργασίας της περιοχής μας,  διαθέτοντας σχετική τεχνογνωσία από τη συμμετοχή στην παιδαγωγική – παραγωγική – επιχειρηματική δραστηριότητα του τόπου του. 

Με βάση τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα να επιλέξει για τη θέση του Διευθυντή τον Διευθυντή 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου και Καθηγητή κλάδου ΠΕ 17.03, πρώην Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο ΚΕ.Σ.Υ. Λάρισας και ταμία της «Μαγνήτων Κιβωτού», Αντώνιο Αποστ. Πλαγερά.

Πλέον, κατόπιν της παραλαβής της άδειας λειτουργίας, το νέο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), «Άγιος Απόστολος ο Νέος», των φορέων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, παρουσιάζει τα τέσσερα πρώτα Εκπαιδευτικά Προγράμματα  για την εκπαίδευση των ενηλίκων.

Τα προγράμματα υλοποιούνται με την συνεργασία του Εργαστηρίου Λαογραφίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας της Σχολής Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών  του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης,καθώς και του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα  είναι τα παρακάτω:

1. «Διδάσκοντας ΘρησκευτικάστουςΈφηβους μαθητές» με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Απόστολο Μπάρλο, πτυχιούχο Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Μάστερ Θεολογίας στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας τηςΘεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

2. «Φωτογραφία για όλους». Εισηγητές του προγράμματος είναι ο Δρ Λουκάς Ζαχείλας, Καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος του τμήματος. (Αστροφωτογράφηση) Ο Αργύρης Ζαφειρίδης, Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. Volos Lens, Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας και Φωτογράφος και ο Απόστολος Λατζώνης, επίσης φωτογράφος. (Photoshop)

3. «Η Γραφή είναι ταξίδι» Συνεργατικό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής.Επιστημονικός Υπεύθυνος ο Φιλόλογος και Συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής. 

4. «Λαϊκός Πολιτισμός:Παλαιότερεςθεματικές με Σύγχρονες προσεγγίσεις» 

Επιστημονική  Επιτροπή του προγράμματος  :

            Μανώλης Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας και Κοσμήτορας της 

            Σχολής Ανθρωπιστικών & Κλασσικών Σπουδών του 

            Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Νάντια Μαχά – Μπιζούμη, Επίκουρη Καθηγήτριας Λαογραφίας: Λαϊκής τέχνης, Τμήματος

Ιστορίας & Εθνολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης

Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια Λαογραφίας & Φύλου του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Δρ Αλέξανδρος Καπανιάρης, Διδάσκων στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Οργανωτικός Γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού».