ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του θαλάμου υπερβαρικού οξυγόνου

Επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη είχε χθες ο Χρήστος Μπουκώρος που έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής τον οποίο έχει δωρίσει το νοσοκομείο Άγιος Παύλος στο νοσοκομείο του Βόλου από πενταετίας και παρά τη χρησιμότητά του, παραμένει αδρανής και ανεκμετάλλευτος.
Επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας του θαλάμου υπερβαρικού οξυγόνου

Μετά τα εγκαίνια των 4 νέων καταδυτικών πάρκων από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη στη θαλάσσια περιοχή της Αμαλιάπολης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. είχε εκτενή επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη. Ο Χρήστος Μπουκώρος έθεσε στον Υπουργό το ζήτημα της λειτουργίας του θαλάμου υπερβαρικής ιατρικής τον οποίο έχει δωρίσει το νοσοκομείο Άγιος Παύλος στο νοσοκομείο του Βόλου από πενταετίας και παρά τη χρησιμότητά του, παραμένει αδρανής και ανεκμετάλλευτος.

Επιχειρηματολογώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. στη συνομιλία του με τον Υπουργό, υπογράμμισε ότι πλέον η Μαγνησία με τους 5 καταδυτικούς προορισμούς της Αλοννήσου, κορυφαίος εκ των οποίων είναι το ναυάγιο της Περιστέρας, διαθέτει  4 ακόμα καταδυτικούς προορισμούς στον Παγασητικό κόλπο πλησίον της Αμαλιάπολης. Συνεχίζοντας ο βουλευτής Μαγνησίας  Χρήστος Μπουκώρος τόνισε ότι η Μαγνησία έχει πλέον τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει σε μία από τις κορυφαίες μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως αυτή των καταδύσεων. Ο υπερβαρικός θάλαμος είναι μια απολύτως αναγκαία υποδομή για τους δύτες και  ιδιαίτερα σε περίπτωση ατυχημάτων. Επιπλέον, ο θάλαμος υπερβαρικού οξυγόνου χρησιμοποιείται για τη νοσηλεία και άλλων ασθενών όπως για παράδειγμα οι διαβητικοί.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. τόνισε ότι εξειδικευμένοι γιατροί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εργαστούν στο νοσοκομείο του Βόλου σε περίπτωση λειτουργίας τμήματος υπερβαρικής ιατρικής.

Ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης άκουσε με αυξημένο ενδιαφέρον τα επιχειρήματα του βουλευτή λέγοντας ότι «το ποσό των 200.000 ευρώ για την επισκευή του υπερβαρικού θαλάμου δεν κρίνεται απαγορευτικό αν πρόκειται να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη μιας τέτοιας μορφής τουρισμού όπως ο καταδυτικός αλλά να φανεί χρήσιμος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής άλλων ασθενών όπως οι διαβητικοί». Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να συνεννοηθεί με τον Διοικήτη της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη  και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Ντόκο προκειμένου να εξεταστούν τα δεδομένα και να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες.
Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος  υπενθύμισε ότι και η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έβλεπε θετικά τη λειτουργία του υπερβαρικού θαλάμου (Β. Κοντοζαμάνης) και πιστεύει ότι η σημερινή ηγεσία θα υλοποιήσει το συγκεκριμένο κρίσιμο έργο. Επιπλέον, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μετά τη διεξοδική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κατέληξε σχολιάζοντας τα εξής: «Η χωροθέτηση εννέα συνολικά καταδυτικών προορισμών στην Αλόννησο και στην Αμαλιάπολη δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε η Μαγνησία μας, με σχέδιο και δράση, να εξελιχθεί σε έναν εκ των κορυφαίων καταδυτικών προορισμών. Ο καταδυτικός τουρισμός απευθύνεται σε κοινό μέσου και υψηλού εισοδήματος και αναδεικνύει την ιστορία, τον ελληνικό πολιτισμό και το φυσικό κάλος της πατρίδας μας. Μετά τη χωροθέτηση των καταδυτικών πάρκων είναι αναγκαίο όλοι, αρμόδια υπουργεία. τοπικοί φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις να αδράξουνε την ευκαιρία ώστε να χτίσουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν σε στέρεες βάσεις και με αυξημένη βιωσιμότητα ώστε να καταστεί η Μαγνησία πρωταγωνίστρια στον καταδυτικό τουρισμό» τόνισε ο Χρήστος Μπουκώρος.