ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καταγγελία ΣΔΥ Βόλου για προπηλακισμό μέλους του

Καταγγελία ΣΔΥ Βόλου για προπηλακισμό μέλους του
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, έτος ιδρύσεως 1989
 
Με την παρούσα θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής: Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, όταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας έκανε τη προπόνησή του το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο του Βόλου (επί της Αργοναυτών, μπροστά από τις καφετέριες που είχαν κόσμο), μέλος άλλου συλλόγου, μέλος και αυτό του διοικητικού συμβουλίου, με αντικείμενο ίδιο με το δικό μας Σύλλογο, επιτέθηκε απρόκλητα με ύβρεις και άλλους χαρακτηρισμούς, που τιμωρούνται από τον δίκαιό μας, στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Η προαναφερόμενη επίθεση συνεχίστηκε και στη παραλία του Αναύρου, όπου το μέλος μας τελείωσε την προπόνησή του και τον ανέμενε εκεί το άτομο που του είχε επιτεθεί φραστικά για να συνεχίσει την επίθεση σε λεκτικό επίπεδο.
 
Μάλιστα η συγκεκριμένη επίθεση δεν γίνεται πρώτη φορά σε βάρος του συγκεκριμένου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μας, αλλά έχουν προηγηθεί και άλλες παρόμοιες λεκτικές επιθέσεις με ύβρεις και τα έτη 2021 - 2022. Επειδή, όμως η ανοχή εκλαμβάνεται από κάποιους ως αδυναμία θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως την επόμενη φορά αρμόδια για την επίλυση της οποιασδήποτε διαφοράς προκύψει θα είναι τα ποινικά και αστικά δικαστήρια.
 
Εξάλλου ο Σύλλογός μας έχει κινηθεί ήδη δικαστικά για το ζήτημα της ονομασίας των συλλόγων, καθότι προκύπτει θέμα με την ταυτόσημη ονομασία και αναμένουμε πλέον την απόφαση του Δικαστηρίου.
 
Είναι λυπηρό το γεγονός να γίνονται αυτές οι επιθέσεις από άτομα που εκπροσωπούν το δρομικό και αθλητικό κίνημα και αντί για την ευγενή άμιλλα να προάγουν το φανατισμό και το μίσος.
 
Επίσης ενώ έχει ήδη γνωστοποιηθεί, ήδη από το Νοέμβριο του 2021 ότι ο Σύλλογός μας θα διοργανώσει αγώνα στα Χάνια Πηλίου με την επωνυμία Pelion Night Trail, ο προαναφερόμενος σύλλογος διοργανώνει δεκαπέντε μέρες πριν αγώνα στον ίδιο ακριβώς χώρο.
 
Κατόπιν όλων αυτών, ως Διοικητικό Συμβούλιο κάνουμε σύσταση προς  τα μέλη μας να απέχουν από τις εκδηλώσεις και τους αγώνες που θα διοργανώνει ο άλλος σύλλογος, μέχρι να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη για την απρεπή συμπεριφορά προς το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας.
 
Το πρόσωπο που προέβη στην φραστική επίθεση, δεν θα γίνει ξανά δεκτό σε καμία διοργάνωση ή εκδήλωση του συλλόγου μας.
 
ομόφωνα
Το Διοικητικό Συμβούλιο