ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΛΑΣ για νέα βιομηχανική περιοχή: Δεν συναινούμε στο "έγκλημα" που εξυφαίνεται

Η Λαϊκή Συσπείρωση απάντησε αρνητικά στην πρόταση για συμμετοχή στην επιτροπή διαβούλευσης όσον αφορά την μετατροπή ακινήτων του Δήμου σε νέα βιομηχανική περιοχή κοντά στο Βελεστίνο κι εξηγεί τους λόγους
ΛΑΣ για νέα βιομηχανική περιοχή: Δεν συναινούμε στο "έγκλημα" που εξυφαίνεται

Ανακοίνωση της ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου για την Πρόταση Επιτροπής Διαβούλευσης, για την αξιοποίηση ακινήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Καμία συμμετοχή  της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην πρόταση του Δημάρχου κ. Νασίκα για συμμετοχή στην Επιτροπή Διαβούλευσης αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Δηλαδή δεν συναινούμε στο "έγκλημα" που εξυφαίνεται εδώ και πολύ καιρό με επισκέψεις, συζητήσεις, αποφάσεις και σχεδιασμούς υφυπουργών, προέδρων, βουλευτών και άλλων στην ‘’Αξιοποίηση’’ ακινήτων του Δήμου μας.

Από πότε το ξεπούλημα λέγεται αξιοποίηση και το δίνω ‘’γη και ύδωρ’’ όφελος για το λαό, αφού ξεκάθαρα το όλο πρεμούρα, σχέδιο τους, έρχεται να εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας σε μονοπωλιακούς και επιχειρηματικούς ομίλους, καταργώντας ακόμα ακόμα και τους όποιους υποτυπώδεις περιορισμούς στην προστασία του περιβάλλοντος στην αλλαγή χρήσης γης κτλ, καθότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με ελευθερία δράσης του κεφαλαίου. Από τα σχέδιά τους φαίνεται πως στρατηγικός στόχος είναι να μετατραπεί ο Δήμος μας σε ιδιωτικό διαμετακομιστικό, ενεργειακό βιομηχανικό κόμβο.

Δεν σας φαίνεται καθόλου παράξενο πως στα σχέδιά τους που είδαν το φως της δημοσιότητας (draft I ,II,III) δεν περιγράφεται καμιά αρνητική επίπτωση παρά μόνο εμπορευματικοί Παράδεισοι και κέρδη; Κέρδη, αλλά για ποιον, αφού διασφαλίζεται η πλήρης ελευθερία δράσης των επιχειρηματικών ομίλων; Γι αυτό και η πρεμούρα τους αρχικά καταχείμωνο εν μέσω Κορωναιού όπου μας ‘’μάζεψαν’’ μασκοφόρους στο Πολιτιστικό Κέντρο Ρήγα Φεραίου να πεισθούμε για τα μεγαλεία που …έρχονται.

Μπαίνει λοιπόν το πολιτικό ερώτημα,  σχεδιασμός για ποιον και γιατί; Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις  τους, ο σχεδιασμός, είναι άμεσα δεμένος με την πορεία των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και ιδιωτικοποιήσεων  στα πλαίσια της ΕΕ και με την ανάγκη του κεφαλαίου των μονοπωλίων για αναζήτηση νέων τομέων επιχειρηματικής δράσης για σίγουρο και γρήγορο κέρδος, το λένε και οι διακηρύξεις τους δεν το κρύβουν.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη όμως δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή να συμφέρει και το λαό, το συμπολίτη στο Δήμο μας , δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα ο λαός του Δήμου αφού δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός στις δράσεις και τα συμφέροντα των μεγάλων ομίλων  και εταιρειών, γι αυτό απορρίψαμε εξ αρχής και το σχεδιασμό και την  Πρόταση του Δημάρχου να συμμετέχουμε και στην Επιτροπή Διαβούλευσης ή αλλιώς στη ‘’συνενοχή’’ για παραχώρηση, το λες και ξεπούλημα  δημοτικής περιουσίας και στην έγκριση του όλου θέματος.

Η ΛΑΣ Ρήγα Φεραίου ξεκινά από τη θεμελιακή αρχή ότι η γη και η χρήση της είναι κοινωνικό αγαθό. Στόχος και κριτήριο είναι η συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών. Μόνο η τέτοιας μορφής αξιοποίηση της γης και του χώρου γενικότερα, με την αγροτική παραγωγή, τον τουρισμό, την εξασφάλιση ποιοτικής λαϊκής στέγης αλλά και των κοινωνικών υποδομών, των υπηρεσιών, τη βιομηχανική παραγωγή, την προστασία του περιβάλλοντος να είναι για τον κόσμο μας . Για να γίνουν όλα αυτά προϋποθέτουν την κοινωνική ιδιοκτησία στη γη, προϋποθέτουν και τον κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, προϋποθέτουν τη ρήξη με τα μονοπωλιακά συμφέροντα και την εξουσία τους.

Για τη ΛΑΣ  Ρήγα Φεραίου, Αποστόλης Παπαϊωάννου ΔΣ