ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για τις συνεχείς αλλαγές προέδρου στον σύλλογό μας

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας
Για τις συνεχείς αλλαγές προέδρου στον σύλλογό μας

Οι εργαζόμενοι - μέλη του «Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας» παρακολουθούν με πολλά ερωτήματα και ανησυχία τις συνεχείς παραιτήσεις και αλλαγές στη θέση του Προέδρου του Συλλόγου με ευθύνη της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» που έχει την πλειοψηφία στο Δ.Σ και τον πλήρη έλεγχο του Προεδρείου. Μέσα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών από τις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη, 3 εκλεγμένοι της συγκεκριμένης παράταξης έχουν εναλλαχτεί στη θέση του Προέδρου, με τελευταία την πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου που μόλις ανέλαβε και πάλι το πόστο αυτό.
 
Για τους συναδέλφους οι αλλαγές αυτές προσώπων στο Προεδρείο τίποτα θετικό δεν προμηνύουν. Η συγκεκριμένη παράταξη έχει αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αποκούμπι για τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας, ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει την πάλη των συναδέλφων για τα συμφέροντα τους.
 
Η στάση τους το τελευταίο διάστημα απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου (εντατικοποίηση, απλήρωτες υπερωρίες και αμοιβές για εξαιρέσιμες, χρωστούμενα ρεπό, κτλ) είναι ενδεικτική. Επιχειρούν επί της ουσίας να κουκουλώσουν τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την απαράδεκτη κοροϊδία των εργαζομένων από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
 
Πρέπει όμως να αναρωτηθούν οι συνάδελφοι, ειδικά οι συνάδελφοι που ψήφισαν τη συγκεκριμένη παράταξη. Τι κρύβεται πίσω από τις συγκεκριμένες παραιτήσεις; Δεν γνώριζαν οι εκλεγμένοι της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή» ότι το στέλεχος που εξέλεγαν στο πόστο του Προέδρου αμέσως μετά τις εκλογές επρόκειτο σε πολύ λίγο να εγκαταλείψει τη Μαγνησία, ειδικότερα το Δήμο Βόλου, μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας; Τα προσωπικά προβλήματα του συναδέλφου που τον αντικατέστησε τόσο «κεραυνός εν αιθρία» ήταν που στάλθηκε e-mail τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου για σύγκληση Δ.Σ. με θέμα την παραίτηση του και την εκλογή νέου Προέδρου;
 
Το συνεχές αυτό γαϊτανάκι παραιτήσεων και αλλαγών στο Προεδρείο του Συλλόγου κάνει το συνδικαλιστικό μας όργανο όλο και πιο ανυπόληπτο. Οι κόντρες και οι προσωπικές φιλοδοξίες στους κόλπους της παράταξης «Πλαγεράς-Συνδικαλιστική Ανατροπή», ο αριβισμός των στελεχών της που έχει μακρόχρονη ιστορία, τα κομπρεμί τους με διάφορους δημοτικούς και άλλους τοπικούς παράγοντες, υπονομεύουν τη δράση του Συλλόγου και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Σε μια στιγμή που η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα μας συνεχίζεται και οξύνεται, απαιτώντας ένα Σύλλογο χωρίς αναταράξεις και με αγωνιστικό προσανατολισμό, το Προεδρείο του Συλλόγου δίνει προς τα έξω την εικόνα ενός θίασου που παλεύει για πόστα και οφίτσια.
 
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας βρίσκεται πάντα σταθερά απέναντι σε τέτοιες λογικές στα συνδικαλιστικά όργανα. Οι εκλεγμένοι μας στο Δ.Σ., όλοι οι υποψήφιοι μας, δουλεύουμε συλλογικά, δίχως προσωπικές φιλοδοξίες, δίχως «μαχαιρώματα» πίσω από την πλάτη. Μόνο μια τέτοια λειτουργία του Συλλόγου μας μπορεί να δώσει προοπτική και επιτυχία στους αγώνες μας.