ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Προκαταρκτική για τη διακομιδή 54χρονης τραυματία σε καρότσα αγροτικού

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της διακομιδής της 54χρονης σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου από τη Ζαγορά μέχρι τα Χάνια, επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς
Βόλος: Προκαταρκτική για τη διακομιδή 54χρονης τραυματία σε καρότσα αγροτικού

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Βόλου προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της διακομιδής της 54χρονης σε καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου από τη Ζαγορά μέχρι τα Χάνια, επειδή δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

Το ιστορικό

Η 54χρονη γυναίκα από την Ζαγορά κατά τη διάρκεια αγροτικών εργασιών στο χωράφι,  έπεσε από πεζούλι τριών μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειάζεται η μεταφορά της σε νοσοκομείο. Οι οικείοι της, οι οποίοι δούλευαν μαζί, κάλεσαν όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, προκειμένου να στείλει ένα ασθενοφόρο για να παραλάβει την τραυματισμένη γυναίκα, αλλά ενημερώθηκαν ότι ασθενοφόρο υπήρχε, αλλά όχι και οδηγός βάρδιας. Το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η οικογένεια της τραυματισμένης γυναίκας μη έχοντας άλλη λύση, την επιβίβασαν στην καρότσα αγροτικού αυτοκινήτου, με στόχο να την μεταφέρουν στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Στο μεταξύ το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς ειδοποίησε για τον τραυματισμό και για την ανάγκη μεταφοράς με ασθενοφόρο και έτσι ξεκίνησε από το Βόλο για την Ζαγορά, όπου αγροτικό αυτοκίνητο και ασθενοφόρο συναντήθηκαν στα Χάνια, όπου έγινε και η μετεπιβίβαση της τραυματισμένης γυναίκας, η ταλαιπωρία της οποίας ήταν απίστευτη, αφού από την ώρα του ατυχήματος  έγινε κατορθωτό να εισαχθεί στα επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου, κοντά 3 ώρες αργότερα

Η Εισαγγελία Βόλου διερευνά τυχόν ευθύνες παράβασης καθήκοντος ή έκθεση σε κίνδυνο, οπότε το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου θα λάβει καταθέσεις τόσο από την τραυματισμένη γυναίκα όσο και από τους οικείους.

πηγή: ertnews.gr