ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στην Περιφέρεια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι αγρότες της Μαγνησίας, όπως κάνει γνωστό η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 10:30 το πρωί στην ΠΕ Μαγνησίας
Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών στην Περιφέρεια
Οι αγρότες διεκδικούν να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις στους αγρότες που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, να επισκευαστεί και να συντηρηθεί η αγροτική οδοποιία, καθώς όπως τονίζουν σε πολλές περιοχές του Νομού είναι αδύνατη η πρόσβαση στα χωράφια και τα μαντριά. Ζητούν να γίνουν όλα τα απαιτούμενα έργα άρδευσης ,να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξεριά, μικρά φράγματα όπου χρειάζεται για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και να προχωρήσει η εκτροπή του Αχελώου.
 
Ακόμη μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:
— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
–Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής. Παλεύουμε και διεκδικούμε ΕΛΓΑ που εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές αγροτών και κτηνοτρόφων θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Σε αυτό το πλαίσιο να προχωρήσει η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
–Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των παραγωγών των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά, καθώς είναι δεδομένο ότι η παραγωγή φέτος θα είναι μειωμένη και τα έσοδα τους λιγότερα.
–Επιδότηση των ζωοτροφών εδώ και τώρα, να δοθεί ενίσχυση στο κεφάλι ζώου, να αυξηθεί η τιμή των προϊόντων ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα στους κτηνοτρόφους.
 
Τέλος, οι αγρότες λένε «όχι» στα αιολικά πάρκα στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου και γενικότερα στον Νομό και ζητούν την άμεση στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας.
 
"Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μας από την πανδημία. Να δημιουργηθούν οι νέες ΜΕΘ που είναι απαραίτητες στο νοσοκομείο Βόλου με προσλήψεις του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς καμία αποζημίωση για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία», σημειώνουν.
 
Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα την Παρασκευή στις 10 το πρωί στη διασταύρωση του Περιφερειακού με την Ιωλκο".