ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Αργυρός ο Τεντόγλου, του "έκλεψε" το χρυσό ο Γουάνγκ

"Ασημένιος" ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.32 μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, καθώς τον πέρασε ο Γιανάν Γουανγκ με 8.36 μ. στην 6η και τελευταία του προσπάθεια γράφοντας την τελευταία λέξη
Αργυρός ο Τεντόγλου, του "έκλεψε" το χρυσό ο Γουάνγκ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης κρατούσε την πρώτη θέση φτάνοντας μία ανάσα από το να προσθέσει στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε, αλλά ο Γουάνγκ του «έκλεψε» το χρυσό στο τέλος του αγώνα. 

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε στον τελικό με άκυρη προσπάθεια, προερχόμενος από το 8.03μ στον χθεσινό προκριματικό αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να βρει τα μεγάλα άλματα που ήθελε (8.30μ, 8.29μ, 8.24μ, 8.32μ) για να πάρει από νωρίς... κεφάλι στη μάχη.

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με φετινό ρεκόρ 8.36 μ. στη θερινή και 8.55 μ. στη χειμερινή σεζόν κι όπως αποδείχθηκε και σήμερα χρειαζόταν να φτάσει την πρώτη του επίδοση για ν΄ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε μια χρονιά όπου σε σταθερή βάση περνά πάνω από τα 8.20 μ.

«Θα ήταν ντροπή να το κερδίσω με 8.32 μ.»

«Ήταν από τους καλύτερους αγώνες σε θέμα επιδόσεων γιατί δεν μου ξέφυγε ένα άλμα. Ακόμα και σε αυτά τα άλματα έχανα πολλά εκατοστά στην προσγείωση. Μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος. Ήταν πολύ κοντά» είπε ο 24χρονος αθλητής στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

«Οι προσγειώσεις μου ήταν απίστευτα κακές. Πάντα είναι κακές αλλά σήμερα...» είπε και εξέφρασε την εκτίμηση ότι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει πιο ψηλά άλματα. «Είναι κρίμα που το άκουσα έτσι. Δεν ήταν η φόρα μου το πρόβλημα. Τα πατήματα μου ήταν καλά» πρόσθεσε.

Αλλά δήλωσε ότι δεν τον νοιάζει που δεν πήρε το χρυσό, γιατί με «8.32 μ. νομίζω πως θα ήταν ντροπή να κερδίσω. Δεν με πειράζει. Ή θα πηδούσα ήθελα 8.50 μ. ή ας μην έπαιρνα και μετάλλιο». Μετά την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο σε παγκόσμιο ανοιχτού είπε το εξής: «Σαφώς και το μετάλλιο είναι καλοδεχούμενο. Είναι, άλλωστε, το πρώτο μου στη διοργάνωση. Θα έχω την ευκαιρία του χρόνου. Θα προετοιμαστώ καλύτερα για του χρόνου».

Ετσι, για πρώτη φορά η χώρα μας είχε αθλητή να φτάνει τόσο ψηλά σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου. Κανείς στο παρελθόν από αυτούς που είχαν συμμετάσχει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, με καλύτερη έως σήμερα παρουσία εκείνη του Κώστα Κουκοδήμου το 1995 στο Γκέτεμποργκ, όπου είχε πάρει την 6η θέση.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα