ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτή είναι η αλήθεια για την αποκατάσταση του δρόμου Προμύρι – Αγ. Σπυρίδωνας

Στο έργο της αποκατάστασης του οδικού δικτύου που συνδέει το Προμύρι με την Ι.Μ. Αγ. Σπυρίδωνα αναφέρεται σε δήλωσή της η πρώην Υπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία θέλει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα για το πώς προωθήθηκε κι αποφασίστηκε
Αυτή είναι η αλήθεια για την αποκατάσταση του δρόμου Προμύρι – Αγ. Σπυρίδωνας

Η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει:
 
Προκειμένου οι πολίτες της Μαγνησίας να έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με το έργο που αφορά την αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει το Προμύρι Νοτίου Πηλίου με την Ιερά Μονή του Αγίου Σπυρίδωνα, ξαναθυμίζουμε ότι:

Με απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση υπογράφτηκε το 2019 η χρηματοδότηση του Δήμου Νοτίου Πηλίου Μαγνησίας με το ποσό των 200.000€ σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας».

Επισημαίνεται ότι ο πρώην Δήμαρχος Ν. Πηλίου κ. Ν. Φορτούνας είχε επισκεφθεί την πρώην υφυπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη καταθέτοντάς της αίτημα αναφορικά με την αποκατάσταση της μοναδικής οδού πρόσβασης στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνα (οδικός άξονας Προμυρίου – Πλατανιά) η οποία είχε καταστραφεί από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή.

Η κ. Χρυσοβελώνη αφού επεξεργάστηκε το αίτημα με τους αρμόδιους συνεργάτες της, συνέβαλε στην προώθηση του αιτήματος με αίσια έκβαση.

Αν και από τότε έχει παρέλθει πολύ μεγάλο διάστημα απραξίας όσον αφορά την εξέλιξη του έργου, παρόλο αυτά επικροτούμε την πρωτοβουλία αποπεράτωσής του και ευελπιστούμε σύντομα να ολοκληρωθεί.