ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισότιμη πρόσβαση για όλους

Από τη Στέλλα Μιχολίτση, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ρήγα Φεραίου, εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και άτομο με οπτική αναπηρία
Ισότιμη πρόσβαση για όλους

Θα ήθελα να κάνω γνωστό πως συμπορεύομαι με τη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ανθρώπους του αγώνα και της κοινωνικής ισότητας.

Σας καλώ, να αγωνιστούμε, να παλέψουμε και να στηρίξουμε μαζί τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα άτομα με αναπηρία, ώστε να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για την ισότιμη πρόσβασή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Λέμε:

Ναι στην εκπαίδευση,

Ναι στην προσβασιμότητα,

Ναι στην υγεία,

Ναι στην πρόνοια,

Ναι στην κοινωνική φροντίδα,

Ναι στην εργασία,

Ναι στην ψυχαγωγία,

ναι στον πολιτισμό.

Για:

*Δομές ΑμεΑ,

*Την ειδική αγωγή,

*Την δημιουργία ειδικών σχολείων,

*Την Διά βίου εκπαίδευση και μάθηση ενηλίκων με νοητική υστέρηση, αυτισμό και σύνδρομο down.

*Την Βοήθεια στο σπίτι,

*ΤΑ ΚΔΑΠ,

*Τα σπίτια ανεξάρτητης διαβίωσης,

*Τα Γηροκομεία τυφλών και κινητικά αναπήρων,

*Την Υποστήριξη ασθενών με χρόνιες ασθένειες και των οικογενειών τους,

*Την Βελτίωση της ποιότητας ζωής τους παρέχοντάς τους εξειδικευμένους φροντιστές επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Προτάσεις:

-Δημιουργία ενός χωριού SOS για τα άτομα με αναπηρία, όταν η ίδια τους η οικογένεια πλέον δεν θα μπορεί να τα στηρίξει και να τα βοηθήσει ή όταν έχουν φύγει οι γονείς τους από τη ζωή.

-Να δημιουργηθούν πάρκα, χώροι αναψυχής και παιδικές χαρές ειδικά σχεδιασμένες και προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία.

-Ράμπες και οδηγοί όδευσης τυφλών παντού όπως και φανάρια με ηχητική σηματοδότηση για εύκολη μετακίνηση και πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε δημόσιους οργανισμούς, σε σχολεία, καταστήματα, κτίρια και θεάματα.

-Προσβάσιμα και χωρίς εμπόδια πεζοδρόμια, περισσότερες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ σε κάθε γειτονιά.

-Να προωθήσουμε την ιδέα του εθελοντισμού με σωστό σχεδιασμό και συντονισμό

-Να βγάλουμε τα ΑμεΑ από τα σπίτια τους, προσφέροντας τους καλύτερη ποιότητα ζωής γιατί είναι ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.

-Να ανοίξουμε περισσότερες θέσεις εργασίας για τα άτομα με αναπηρία, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, φροντιστές υγείας, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, εξειδικευμένους συνοδούς,

-Να δημιουργήσουμε πιο προσβάσιμες πόλεις φιλικές προς τα ΑμεΑ, τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας, για τα παιδιά και για όλο τον κόσμο.