ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμος και ψηφιακή εποχή

Από την Ανεξάρτητη Κίνηση Βελεστι-Νέων και Χλόης, συνδυασμό υποψήφιο για την Τοπική Κοινότητα Βελεστίνου - Χλόης
Δήμος και ψηφιακή εποχή

Απαραίτητη προϋπόθεση στις μέρες μας για την ομαλή ανάπτυξη ενός Δήμου αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί η σωστή χρήση και εκμετάλλευση των σύγχρονων τεχνολογιών.  Ως "Ανεξάρτητη Κίνηση Βελεστι-Νεών και Χλόης" θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας.

Απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα η αναβάθμιση του δωρεάν ασύρματου δικτύου ίντερνετ σε ολόκληρο το Δήμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Βελεστίνο ενώ θεωρητικά υπάρχει δωρεάν wi-fi σύνδεση σχεδόν ποτέ κανείς δε καταφέρνει να συνδεθεί, ενώ στη Χλόη δεν υπάρχει καν σύνδεση, αν και ο εξοπλισμός είναι ήδη εγκατεστημένος. Φυσικά η συγκεκριμένη κατάσταση αλλοιώνει την ποιότητα σύνδεσης, λόγω της χρήσης δεδομένων ή δορυφορικής οικιακής εγκατάστασης και το κυριότερο επιβαρύνει επιπλέον τα νοικοκυριά στην εξοικονόμηση χρημάτων, σε μία εποχή που είναι χρήσιμο  και το τελευταίο ευρώ.

Επίσης σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας αποτελεί και η υιοθέτηση ενός σύγχρονου προφίλ στο διαδίκτυο και ειδικότερα στον τομέα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο Δήμος χρειάζεται μία νέα, μοντέρνα και λειτουργική πάνω απ΄ όλα ιστοσελίδα, όπου θα δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες τόσο για τον επισκέπτη όσο και για τον ίδιο τον πολίτη. Χρειάζεται διαδικτυακές δομές τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιεί εύκολα ο κάθε πολίτης προκειμένου να κοινοποιεί άμεσα και γρήγορα κάποια προβλήματα που ενδεχομένως αντιλαμβάνεται (λακούβες, καμμένες λάμπες, σκουπίδια, καταστροφές κ.α.). Χρειάζεται τέλος μια έντονη παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου θα επικοινωνεί τις δράσεις του και θα ενημερώνει τους πολίτες.

Ως "Ανεξάρτητη Κίνηση Βελεστι-Νέων και Χλόης", αν μας δώσετε την ευκαιρία θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το Δήμο μας στη νέα ψηφιακή εποχή.