ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Κοκκίνισε" η παραλία του Βόλου - Μήνυμα πάλης έστειλε ο Δ. Κουτσούμπας

Από το βήμα της πολιτικής εκδήλωσης ο κ. Κουτσούμπας απαίτησε να σταματήσει η μετατροπή της χώρας μας σε «σφηκοφωλιά» – όπως είπε –  των “αμερικανοΝΑΤΟϊκών εγκληματικών σχεδιασμών” και να κλείσουν αμέσως οι αμερικάνικες βάσεις που βρίσκονται στη Θεσσαλική γη, στο Στεφανοβίκειο Βόλου, αλλά και στη Λάρισα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη, στον Άραξο και αλλού
"Κοκκίνισε" η παραλία του Βόλου - Μήνυμα πάλης έστειλε ο Δ. Κουτσούμπας

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες ertnewsgr

Μήνυμα πάλης, αντεπίθεσης και ταυτόχρονα μήνυμα ειρήνης και διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς, έστειλαν από το Βόλο, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και οι επικεφαλής των Κομμουνιστικών Κομμάτων από Ισπανία, Μεξικό και Τουρκία, χαιρετώντας την πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην παραλία της πόλης, στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ που γίνεται φέτος, στις Νηες Μαγνησίας, με τη συμμετοχή χιλιάδων κατασκηνωτών και αντιπροσωπείες από οκτώ Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου», για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους σε βάρος άλλων λαών σε πολλές «γωνιές» του πλανήτη μας. 

Όπως στην περιοχή του Ειρηνικού, στη μεγάλη «κόντρα» των δυνάμεων του ευρωατλαντισμού, με την ανερχόμενη δύναμη του καπιταλισμού, την Κίνα. 

“Οι λαοί ήδη πληρώνουν ακριβά τις πολιτικές τους. Πότε με το αίμα τους και πότε με την ακρίβεια που «σπάει κόκκαλα»… Πληρώνουν τους νέους πολέμους τους για τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, το ξαναμοίρασμα του κόσμου” ανέφερε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως το «γαϊτανάκι» του αδυσώπητου ανταγωνισμού των ισχυρών του πλανήτη, των οικονομικών μεγαθηρίων, των αστικών τάξεων και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων καλά κρατεί και κάθε μέρα που περνά, «ξερνά» πολεμικές αιματοχυσίες, ανεργία, ακρίβεια και φτωχοποίηση του λαού. 

Από το βήμα της πολιτικής εκδήλωσης της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ στο Βόλο, ο κ. Κουτσούμπας απαίτησε να σταματήσει η μετατροπή της χώρας μας σε «σφηκοφωλιά» – όπως είπε –  των “αμερικανοΝΑΤΟϊκών εγκληματικών σχεδιασμών” και να κλείσουν αμέσως οι αμερικάνικες βάσεις που βρίσκονται στη Θεσσαλική γη, στο Στεφανοβίκειο Βόλου, αλλά και στη Λάρισα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη, στον Άραξο και αλλού.

 

πίσης, απαίτησε να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα τμήματα των ελληνικών δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων, όπως στη Σαουδική Αραβία, στις χώρες των Βαλκανίων και αλλού. 

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά ακόμη, στη νίκη της «Πανσπουδαστικής», της ΚΝΕ, στις φοιτητικές εκλογές, τονίζοντας πως μέσα από την πάλη, η νεολαία και ο λαός μπορεί να αλλάξει τους αρνητικούς συσχετισμούς και να εμποδίσει χειρότερα μέτρα.

“Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνο στη ΝΔ, που με σημαία την πολιτική σταθερότητα συνεχίζει να φορτώνει βάρη στο λαό, μεγαλώνοντας την αστάθεια και την ανασφάλεια στη ζωή του, αλλά και σε εκείνους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που διαφημίζουν πως με μια άλλου «χρώματος» αντιλαϊκή κυβέρνηση θα ανθρωπέψει η ζωή μας. Κοροϊδεύουν χοντρά το λαό όταν του λένε ή όταν υπονοούν, ότι δήθεν αυτοί θα μειώσουν τη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια. Ότι αυτά δήθεν είναι μόνο πολιτικές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της ΝΔ και όχι της δικής τους σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης” τόνισε – μεταξύ άλλων – ο Γ.Γ. του ΚΚΕ.

“Χρόνο με το χρόνο, δυναμώνουν οι απειλές για τους λαούς των δύο χωρών. Απειλές, που προκύπτουν και μέσα από το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Απειλές που εκδηλώνονται μέσα από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για γεωπολιτικά στηρίγματα, για μερίδια αγορών, για τον ενεργειακό πλούτο” επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος για τους δύο λαούς, Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίοι μπορούν να χαράξουν ένα μέλλον ειρηνικό, με συνεργασία και φιλία, με ισότιμες αμοιβαίες σχέσεις, μακριά από ξένους «προστάτες» και «επιδιαιτησίες».

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ. Τουρκίας

Στον χαιρετισμό του, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚ Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στην υπογραφή πρόσφατα, από την τουρκική κυβέρνηση του μνημονίου που ανοίγει το δρόμο για την επέκταση του ΝΑΤΟ, με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

“Η επιλογή της ένταξης αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ ήταν δεδομένη, δεν ήταν αντικείμενο των διαπραγματεύσεων η λεγόμενη ασφάλεια της Τουρκίας”  τόνισε ο Τούρκος Γ.Γ. του ΚΚ, προσθέτοντας πως ο Ερντογάν χρησιμοποίησε αυτή την ατζέντα για να ανανεώσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς του με τις ΗΠΑ και άλλες ισχυρές ιμπεριαλιστικές χώρες.
Όπως ακόμη σημείωσε, το ΚΚ Τουρκίας αντιτίθεται στο γεγονός ότι οι άρχουσες τάξεις στην Ελλάδα και την Τουρκία επενδύουν ταχύτατα σε εξοπλισμούς, στρέφοντας τον έναν λαό ενάντια στον άλλο, προωθώντας τα δικά τους ταξικά συμφέροντα ως “εθνικά συμφέροντα” και ταυτόχρονα συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία με διάφορους τρόπους.

Ο Γ.Γ. του Κ.Κ. Εργαζομένων Ισπανίας

Ο Γ.Γ. του Κ.Κ. Εργαζομένων της Ισπανίας, Άστορ Γκαρσία, επισήμανε ότι η κοινή συμμετοχή των Κομμάτων σε αυτή την διαδήλωση είχε μεγάλη σημασία γιατί συνέβαλε να γίνει αντιληπτό πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί μεταξύ των Ελλήνων και των Ισπανών κομμουνιστών και πόσο ισχυρά είναι τα επιχειρήματα τους ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ο Α’ Γραμματέας του Κ.Κ. Μεξικού

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του ΚΚ Μεξικού, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα, ανέφερε πως οι κομμουνιστικές νεολαίες είναι το φυτώριο των νέων στελεχών των κομμουνιστικών κομμάτων, η απτή έκφραση ότι το μέλλον του αγώνα είναι εξασφαλισμένο, αλλά και μία μαχητική οργάνωση νέων που παρεμβαίνει στον πολιτικό αγώνα, βοηθώντας τα ΚΚ να εκπληρώσουν το καθήκον τους να οργανώσουν, να διαφωτίσουν και να φέρουν στον αγώνα για τον νέο κόσμο τις μάζες της νεολαίας της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, τους ανέργους, τους φοιτητές.