ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να δώσει απαντήσεις για το κλείσιμο του ΟΣΕ Βόλου καλεί τον Υπουργό στη Βουλή ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Να δώσει απαντήσεις για το κλείσιμο του ΟΣΕ Βόλου καλεί τον Υπουργό στη Βουλή ο Αλ. Μεϊκόπουλος

"Η υποστελέχωση, το ξήλωμα υπηρεσιών και η μεταφορά τους στη Λάρισα έχουν σημάνει την αρχή του τέλους του εμβληματικού σιδηροδρομικού σταθμού του Βόλου με την υπογραφή της ΝΔ.

Πριν 3 χρόνια συζητούσαμε πώς θα γίνει ο Βόλος κόμβος μεταφορών στη Θεσσαλία, πλέον συζητάμε πώς θα λειτουργεί με ασφάλεια ο σταθμός χωρίς σταθμάρχη. Φτάσαμε στο σημείο να εξηγούμε ότι ο Βόλος δεν είναι κωμόπολη και να αξιώνουμε τα αυτονόητα". δήλωσε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην κινητοποίηση κατά του κλεισίματος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου, που διοργάνωσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.
 
Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. είχε καταγγείλει από το Νοέμβριο του 2021 την απόφαση της Διοίκησης του ΟΣΕ για μετακίνηση όλου του προσωπικού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου στο Σταθμό Λάρισας κάνοντας λόγο για συνέχιση του σχεδιασμού υποβάθμισης του ΟΣΕ Βόλου που ξεκίνησε το 2010-2015 και ανατράπηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, είχε καλέσει τον αρμόδιο Υπουργό να ανακαλέσει την απόφαση, αλλά και τους τοπικούς Βουλευτές της ΝΔ να πάρουν θέση όσον αφορά την μεθοδευόμενη υποβάθμιση  του Σιδηροδρομικού Σταθμού του Βόλου.
 
Στις παρεμβάσεις του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου που μιλούσε για «άλλη μια υπαναχώρηση του Βόλου υπέρ της Λάρισας και απόδειξη ότι το αναπτυξιακό δίπολο μεταξύ των δύο περιοχών λειτουργεί ετεροβαρώς υπέρ της δεύτερης», η Διοίκηση του ΟΣΕ απάντησε ότι πρόκειται για προσωρινές μετακινήσεις προσωπικούς αλλά και “fake news” όσον αφορά το κλείσιμο του Σταθμού.
 
Ο νέος, ωστόσο, εσωτερικός Κανονισμός λειτουργίας του ΟΣΕ που εγκρίθηκε στις 30.05.2022 ήρθε να επιβεβαιώσει την κατάργηση δύο σημαντικών υπηρεσιών και μεταφορά τους στη Λάρισα. Σύμφωνα με το Βουλευτή, η ενέργεια αυτή απαξιώνει  διοικητικά το σιδηρόδρομο του Βόλου, καθώς πλέον δεν υπάρχουν θέσεις σταθμαρχών και κλειδούχων, και βάζει φρένο στη συνολική προσπάθεια αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Μαγνησίας.
 
Σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων για να αποτραπεί η σιδηροδρομική απομόνωση της Μαγνησίας και ο παραγκωνισμός της περιοχής στο περιθώριο των εξελίξεων, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση με την οποία καλεί  πλέον τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για την εδώ και 3 χρόνια συστηματική απαξίωση του σιδηροδρόμου του Βόλου.