ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Κυβέρνηση καταργεί τον σιδηροδρομικό σταθμό χωρίς κανέναν σχεδιασμό

Η πρώην υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη συμμετείχε σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας με αφορμή την κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού Βόλου που, όπως σημειώνεται, σχεδιάζεται από την Κυβέρνηση
Η Κυβέρνηση καταργεί τον σιδηροδρομικό σταθμό χωρίς κανέναν σχεδιασμό

Η κ. Χρυσοβελώνη αναλυτικά δήλωσε:

"Σήμερα ενώσαμε τις φωνές μας με τις φωνές και την αγανάκτηση των σιδηροδρομικών μας στον Βόλο. Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Δίκτυο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας με αφορμή το λουκέτο που προγραμματίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις Υπηρεσίες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Βόλου μετά από 138 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Ο σχεδιασμός που είχαμε κάνει επί υφυπουργίας μου στο υπουργείο Υποδομών με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Μαγνησία, με εκπροσώπους εμπλεκόμενων φορέων (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΟΣΕ, ΟΛΒ, ΕΡΓΟΣΕ) με θέμα συζήτησης την ένταξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα στο Δίκτυο Συνδυασμένων Μεταφορών (Τρένο- Λιμάνι- Αεροδρόμιο), δυστυχώς εγκαταλείφθηκε.. Μετά από πρωτοβουλία και συντονισμένες ενέργειες στο υπουργείο Υποδομών με την στήριξη του πρώην Υπουργού κ. Σπίρτζη καθώς και του τότε Γ.Γ. Υποδομών κ. Βούρδα, η ΕΡΓΟΣΕ προέβη σε διερεύνηση της δυνατότητας υλοποίησης του προγραμματισμένου έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Λάρισας-Βόλου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση και κανονικοποίηση της παλαιάς γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου-Βόλου. Και για όλα αυτά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ξεκίνησε, έρχεται σήμερα η Κυβέρνηση και καταργεί τον σιδηροδρομικό σταθμό, χωρίς κανέναν σχεδιασμό…Λυπόμαστε πολύ γι` αυτή την εξέλιξη , όμως ταυτόχρονα αποτελεί δέσμευσή μας να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να υλοποιήσουμε την εξέλιξη που τότε είχαμε προγραμματίσει επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εκφράζουμε την στήριξή μας στους σιδηροδρομικούς μας, στο λαό της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας, που ταλαιπωρείται από μια αδιάφορη και επικίνδυνη κυβέρνηση..."