ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στον Βόλο για μία παράσταση

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή διά χειρός Cezaris Graužinis είναι η παράσταση του καλοκαιρού και ανεβαίνει την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 21:30 στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως»
Η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στον Βόλο για μία παράσταση

Η πολυαναμενόμενη παράσταση του καταξιωμένου σκηνοθέτη σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Ελλη Τρίγγου, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κορυφαίος του Χορού.

Η παράσταση παρουσιάζεται και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 5 και 6 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022. 

Η ιστορία

Tην επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι χθεσινοί προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. «Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη, μια γιορτή ανυπακοής, που τη  φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.

Ταυτότητα

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας

Σκηνοθεσία: Cezaris Graužinis

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Kenny MacLellan

Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Θεοχάρης

Χορογραφία: Edgen Lame

Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Πρωταγωνιστούν οι Ελλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Αγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευρυδίκη), Γιάννης Μαστρογιάννης (Χορός), Περικλής Σιούντας (Χορός) και Edgen Lame (Χορός).

Προπώληση ticketservices.gr.

Σημεία προπώλησης βιβλιοπωλείο «Λύχνος» Κ. Καρτάλη 160, τηλ. 2421032916, Κεχαΐδης «Μουσική Ηχος Φως» Κουταρέλια 29, τηλ. 2421037891.

Πιο διαβασμένα