ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Άλλη μια εθνική επιτυχία της ΝΔ η κατοχύρωση του σήματος Turkaegean από την Τουρκία"

"Άλλη μια εθνική επιτυχία της ΝΔ η κατοχύρωση του σήματος Turkaegean από την Τουρκία"

Όψιμα εξοργισμένος δίνει εντολές για προσχηματικές, και κατόπιν εορτής, ενέργειες ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μετά την κατοχύρωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του εμπορικού σήματος «Τουρκικό Αιγαίο» (Turkaegean) μετά από σχετικό αίτημα της Τουρκίας.
 
«Κάτω από τη μύτη της Ελλάδας και με ευρωπαϊκή βούλα», η Τουρκία κάνει το «Τουρκικό Αιγαίο» τουριστικό brand, κορωνίδα της τουριστικής της καμπάνιας, το οποίο θα χρησιμοποιεί ελεύθερα για διαφημίσεις σεραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο για μια σειρά δραστηριοτήτων, από υπηρεσίες χερσαίων, εναέριων και πλωτών μεταφορών, ενοικίαση χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών οχημάτων μέχρι υπηρεσίες ασφαλείας για την προστασία αγαθών και προσώπων, πυροσβεστικές υπηρεσίες κ.α.
 
Η Ελληνική Κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γεωργιάδης που τώρα επιχειρεί να επιρρίψει ευθύνες στους υπαλλήλους του δικού του Υπουργείου για το φιάσκο, δεν προχώρησε σε καμία απολύτως ενέργεια προκειμένου να βάλουν στοπ στην  απαράδεκτη κατοχύρωση του όρου.
 
Η Τουρκία κάνει στρατηγικά βήματα μπροστά κατοχυρώνοντας έναν όρο που υπονομεύει τον ελληνικό τουρισμό και αμφισβητεί ευθέως την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, την ώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ βαυκαλεί και βαυκαλίζεται με δήθεν εθνικές επιτυχίες και απομόνωση της Τουρκίας.

Είναι διόλου απίθανο, εν μέσω περιόδου όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η  ενέργεια της γείτονος να συνδέεται με τα ευρύτερα ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και ελληνικής κυριαρχίας, αιχμές του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού της «Γαλάζιας Πατρίδας».
 
Στα κρίσιμα και τα σημαντικά, ο «επικοινωνιακός υπερπατριωτισμός» της ΝΔ είναι κενός ουσίας επιτρέποντας να δημιουργούνται επικίνδυνα τετελεσμένα και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την υποκρισία της, που έχει αποβεί ιστορικά επιζήμια για τη χώρα.
 
Ίσως ακόμα να θεωρούν ότι «μετά από δέκα χρόνια, κανείς δε θα θυμάται αυτή την κουβέντα για το «Τουρκικό Αιγαίο».»
 
Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., με πρωτοβουλία του Αλέξη Χαρίτση, καταθέσαμε Ερώτηση ζητώντας εξηγήσεις, από τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εξωτερικών και Τουρισμού, για την ολιγωρία της Κυβέρνησης ως προς την κατοχύρωση ως εμπορικού σήματος της λέξης «Turkaegean», τις ενέργειες που έχουν γίνει και την αντίδραση που σχεδιάζεται από την πλευρά της Πολιτείας.
 
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος