ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλέγεται υποψήφιος Δήμαρχος μετά το καλοκαίρι

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται πλέον στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, με την ομάδα μείζονος μειοψηφίας να θέτει ήδη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των διαδικασιών καθόδου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, όπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα Ταχυδρόμος
Εκλέγεται υποψήφιος Δήμαρχος μετά το καλοκαίρι

Οι διεργασίες στο εσωτερικό και όχι μόνο της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς, ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, να ανακοινώνονται ή να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο επικεφαλής της ομάδας Μπάμπης Πάσχος, όσο και το σύνολο των μελών, με τις διαδικασίες, όπως προαναφέρθηκε, να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό της δημοτικής παράταξης, περιμένουν να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και μαζί του τα μπάνια του λαού, έτσι ώστε απερίσπαστοι να προχωρήσουν από τις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου στην ολοκλήρωση των διεργασιών και στην ανακοίνωση του προσώπου, το οποίο θα τεθεί ως επικεφαλής στο δημοτικό ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου προανήγγειλε ήδη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου, προκειμένου να εκλεγεί και όχι να οριστεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο οποίος θα οδηγήσει την παράταξη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση για την τοπική αυτοδιοίκηση.

"Η ομάδα μείζονος μειοψηφίας", επισημαίνει σχετικά ο επικεφαλής της Μπάμπης Πάσχος, "αποφάσισε και ανακοινώνει ότι στις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση στο Βελεστίνο, προκειμένου με τη συμμετοχή όλων ανεξαιρέτως των μελών της να εκλέξει τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου, ο οποίος θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Πρέπει να επισημανθεί και να υπογραμμιστεί ότι ως δημοτική παράταξη δεν θα ορίσουμε, αλλά θα εκλέξουμε με δημοκρατικές διαδικασίες τον υποψήφιο δήμαρχο. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας θα εκλεγεί από την ομάδα και βεβαίως μακριά από τις οποιεσδήποτε κομματικές παρεμβάσεις", σημειώνει ο επικεφαλής της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Φεραίου.

Σχετικά με την όλη διαδικασία, ο Μπάμπης Πάσχος τονίζει ότι "στη συνάντηση θα προταθούν πρόσωπα, τα οποία ενδιαφέρονται και ταυτόχρονα επιθυμούν να τεθούν ως επικεφαλής του δημοτικού μας ψηφοδελτίου. Προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς οι διεργασίες, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είναι ανακοινώσιμες, μπορώ να πω ότι ενδιαφέρον εκδηλώνεται από αρκετούς και είναι έντονο. Από εκεί και πέρα, ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα το καθορίσει η ομάδα με εκλογική διαδικασία", αναφέρει ο Μπάμπης Πάσχος.

Ο ίδιος δεν το κρύβει ότι ήδη δέχεται πιέσεις, τόσο από μέλη της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, όσο και από πολίτες, προκειμένου να αποκαλύψει αν ενδιαφέρεται να είναι εκ νέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο παραπέμπει στις διαδικασίες, που ορίστηκαν ήδη για τις αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου.

"Τα πρόσωπα" υπογραμμίζει ο Μπάμπης Πάσχος "που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα το δηλώσουν στη συνάντηση της ομάδας αρχές του ερχόμενου φθινοπώρου και θα ακολουθήσει εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής. Μέχρι τότε οι διεργασίες συνεχίζονται. Ωστόσο, η παράταξή μας με ποσοστό της τάξης του 40% στις προηγούμενες εκλογές δεν θέτει ως προτεραιότητα τα πρόσωπα. Θέτει ως στόχο τον Δήμο και για την επίτευξή του θα πορευτούμε όλοι μαζί ενωμένοι", τονίζει ο Μπάμπης Πάσχος.

πηγή: εφημερίδα Ταχυδρόμος