ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καμπανάκι από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών για υποστελέχωση λόγω συνταξιοδοτήσεων

Καμπανάκι από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών για υποστελέχωση λόγω συνταξιοδοτήσεων

Οι κενές θέσεις γιατρών που συνταξιοδοτούνται από το Νοσοκομείο του Βόλου δεν καλύπτονται και αυτό δημιουργεί επί πλέον προβλήματα στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει το σύνολο των νοσηλευτικών και θεραπευτικών αναγκών της Μαγνησίας και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου.

Στην σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι η θητεία των προς συνταξιοδότηση συναδέλφων ιατρών που υπηρετούν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου δεν ανανεώνεται.

Σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, δεν προβλέπεται η ισάριθμη αντικατάσταση τους σε ένα ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει ήδη αρχίσει η μετακίνηση Παιδιάτρων από το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου προς το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας (που αλλού). Είμαστε όλοι λοιπόν, για μία ακόμη φορά, στο ίδιο θλιβερό έργο θεατές… Είναι σε όλους πια γνωστό ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης δεν θα λυθούν εύκολα, ή και καθόλου, εκτός και αν αφορούν στη μετακίνηση ιατρών από το Νοσοκομείο του Βόλου προς τη Λαμία. Γιατί άραγε; Υπάρχουν συμφέροντα, που εμείς εδώ στη Μαγνησία ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού δεν γνωρίζουμε; Μήπως είναι αλήθεια ότι στο παρελθόν καλύψαμε το Νοσοκομείο της Λαμίας με Νεφρολόγο, ογκολόγο, αναισθησιολόγο και τώρα θέλουν και παιδιάτρους; Αν δεν μπορεί η ΥΠΕ και το Υπουργείο να λειτουργήσουν το Νοσοκομείο της Λαμίας, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν μονίμως να αποδυναμώμουν το Νοσοκομείο του Βόλου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι χωρίς την ανανέωση της θητείας των συναδέλφων το πιθανότερο είναι δεν θα μπορέσει να βγει ασφαλές πρόγραμμα εφημέρευσης… Μήπως ξεχάσατε τον διαρκή αγώνα που δώσαμε, μέχρι και σήμερα για να στελεχωθεί το ΤΕΠ, η Παθολογική, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και οι άλλες Κλινικές;… Πέρα από το να εξαγγέλλετε τη δημιουργία και λειτουργία ΜΕΘ παίδων στη Λάρισα και να βγάζετε φωτογραφίες, μήπως πρέπει να ενδιαφερθείτε πραγματικά για την στελέχωση των Νοσοκομείων. Μήπως πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το Νοσοκομείο του Βόλου ώς μόνιμο και σταθερό «αιμοδότη ιατρών» προς άλλα νοσοκομεία… Μήπως τελικά ο απότερος στόχος σας είναι η ολική εξαθλίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και ο διωγμός όσων καλών ιατρών έχουμε ηρωικά απομείνει να υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια Υγεία».

Πηγή: ertnews.gr