ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Δώδεκα χρόνια πόνου σημειώνει ο Πρωθυπουργός…"

Δήλωση της Κατερίνας Παπανάτσιου για το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας
"Δώδεκα χρόνια πόνου σημειώνει ο Πρωθυπουργός…"

Την εβδομάδα που μας πέρασε συνεδρίασε το Eurogroup. Στα θέματα συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της Ελλάδας, ως προς το τέλος της Ενισχυμένης Εποπτείας. Το τέλος αυτό θα σημάνει την επιστροφή της χώρας σε μία Ευρωπαϊκή «κανονικότητα». Ο Υπουργός Οικονομικών έσπευσε να προσεταιριστεί κι αυτή τη διαδικασία. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη όμως ακολουθούσε την τελευταία απόφαση του Eurogroup, αυτή του Ιουνίου του 2018, όταν και συμφωνήθηκαν τα μέτρα για το χρέος και έληξε η μνημονιακή περίοδος για την χώρα, με βάση την τότε αξιολόγηση των Θεσμών.
 
Η Νέα Δημοκρατία τότε, με προεξέχοντα τον κ. Σταϊκούρα ζητούσε την λεγόμενη πιστοληπτική γραμμή στήριξης (aka μνημόνιο), ενώ βροντοφώναζε πως έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει! Το ίδιο το ανακοινωθέν της συνεδρίασης της Πέμπτης, διαψεύδει τη ΝΔ, με το χαρακτηριστικό «Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα το 2018...». Και σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα η ΝΔ, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τα ήδη συμφωνημένα από το 2018, και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένα! Η αλήθεια είναι μία, οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας καταδίκασαν την ελληνική κοινωνία και χρεοκόπησαν την οικονομία της χώρας. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε αυτό τον φαύλο κύκλο, γέμισε τα ταμεία της χώρας και ρύθμισε το χρέος.
 
Πάλι καλά που ο Υπουργός Οικονομικών στη δήλωσή του, δεν ασπάστηκε τη «γραμμή» του Πρωθυπουργού που εν μέσω ενός ιστορικού αναθεωρητισμού, φώναζε στη Βουλή πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έβαλε» τη χώρα στα μνημόνια. Ο κ.Υπουργός σημείωσε πως «κλείνει ο κύκλος που άνοιξε το 2010…
 
Πρέπει να ενημερώσουμε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, πως στον ΣΥΡΙΖΑ είμαστε ήδη έτοιμοι/ες να αναλάβουμε την ευθύνη και να «σηκώσουμε» πάλι την κοινωνία στα πόδια της, μετά από τον πόλεμο και την αδράνεια της Κυβέρνησης σε σχέση με τις πληθωριστικές τάσεις, την ακρίβεια και την αντι-κοινωνική / αντεργατική πολιτική της!
 
Κατερίνα Παπανάτσιου
Πρ.Υφυπουργός Οικονομικών 2016-2019
Βουλευτής Μαγνησίας / Αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών