ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετατρέπεται σε Πρότυπο το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου

Η λειτουργία του Π.ΕΠΑ.Λ. (Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου) Βελεστίνου θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2022-2023 για την Α’ τάξη, από το σχολικό έτος 2023-2024 για την Β’ τάξη και από το σχολικό έτος 2024-2025 για την Γ’ τάξη
Μετατρέπεται σε Πρότυπο το ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου
Τα νέα ΠΕΠΑΛ ιδρύονται σε Αλεξανδρούπολη, Λαύριο, Κρύα Βρύση Πέλλας, Χαϊδάρι, Γλυφάδα, Ταύρο, Ελευσίνα, Αίγιο, Αμαλιάδα, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βελεστίνο, Κατερίνη, Νεάπολη Κρήτης, Ακρωτήρι Χανίων, Ρόδο, Σύρο, Κιάτο, Άμφισσα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ / ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ

Δημοσιεύθηκε σήμερα 17/6/2022 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπ’ αριθ. Φ11/74076/Δ4 (ΦΕΚ 3019/16-6-2022) Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία ιδρύονται 19 νέα Πρότυπα ΕΠΑΛ από το νέο σχολικό έτος 2022-2023.

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση μεταξύ των νεοϊδρυθέντων Π.ΕΠΑ.Λ. βρίσκεται και το Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) Βελεστίνου, το οποίο θα συστεγασθεί με το Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου με έδρα το Βελεστίνο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στο σχολείο θα λειτουργήσουν οι ακόλουθοι τομείς:

(α) Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος

(β) Διοίκησης και Οικονομίας

(γ) Πληροφορικής

Τη μετατροπή του σχολείου σε Πρότυπο είχε εξάλλου προαναγγείλει και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζωή Μακρή που παρευρέθηκε προ ημερών στην ημερίδα παρουσίασης σχολικών προγραμμάτων του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου.

Η λειτουργία του Π.ΕΠΑ.Λ. (Προτύπου Επαγγελματικού Λυκείου) Βελεστίνου θα ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2022-2023 για την Α’ τάξη, από το σχολικό έτος 2023-2024 για τη Β’ τάξη και από το σχολικό έτος 2024-2025 για τη Γ’ τάξη. Οι τάξεις του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. που τίθενται κατ’ έτος σε λειτουργία θα αντικαθιστούν τις αντίστοιχες τάξεις του υφιστάμενου Ημερήσιου ΕΠΑ.Λ.

Στο νέο σχολείο, όπως προβλέπεται από τον νόμο που καθορίζει τη λειτουργία των Π.ΕΠΑ.Λ., πρόκειται να εφαρμοστούν από τη νέα σχολική χρονιά 2022-23 σειρά ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα τροποποιημένα προγράμματα σπουδών, λαμβανομένων υπόψη των πραγματικών αναγκών σε επαγγελματικά προσόντα της οικονομίας, νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι, σύγχρονα πρότυπα ποιότητας, αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών.

Νεότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή των μαθητών στο νέο Π.ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου θα δημοσιευτούν σε επόμενο Δελτίο Τύπου και όταν ξεκινήσει η διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών.

Ο Διευθυντής

Βάιος Λιαπόπουλος