ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Eφυγε" η Βασούλα Νιμπή

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή μία δραστήρια, δυναμική και με αγάπη για όλους γυναίκα
"Eφυγε" η Βασούλα Νιμπή
Η Βασούλα Νιμπή ήταν καθηγήτρια φιλόλογος, μητέρα δύο παιδιών με πολλή αγάπη για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Αθήνα με την οικογένειά της ενώ ήταν και πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Αθήνας.
 
Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και παρά την γενναία μάχη που έδωσε δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην ζωή.
 
Η κηδεία της θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βελεστίνου.
 
Ο αποχαιρετισμός του συμμαθητή της, Απόστολου Παπατόλια
 
 
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 45 ετών η συμμαθήτριά μας καθηγήτρια φιλόλογος Βασούλα Νιμπή.
 
Η Βασούλα ήταν άνθρωπος ανήσυχος δημιουργικός με σημαντικό έργο στους συλλόγους μας με έντονες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες σε όλη την διάρκεια της ζωής της.
 
Συμμαθητές από το νηπιαγωγείο με την Βασούλα η συνύπαρξη μας ήταν καθημερινή στο σχολείο στα μαθητικά συμβούλια στις κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των Βλάχων της περιοχής μας. Χορευτές για πολλά χρόνια στον Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας όπου η Βασούλα υπήρξε και χοροδιδάσκαλος. Συμμετείχαμε κάθε χρόνο στα Ανταμώματα των Βλάχων και σε όλες τις δραστηριότητες του συλλόγου όπου κι αν γίνονταν. Κορυφαία της στιγμή ήταν ο Βλάχικος γάμος που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας το 2005 όπου η Βασούλα είχε τον ρόλο της Νύφης.
 
Σημαντικές στιγμές στο σχολείο ήταν οι μαθητικές θεατρικές παραστάσεις που κάθε χρόνο στο Λύκειο Βελεστίνου πέρναμε μέρος με τα θεατρικά έργα, Ο μεγάλος γιός του Βελεστίνου, Ζητείται ψεύτης και Υπάρχει και φιλότιμο. Συμπρωταγωνιστές το 1994 με όλη την ομάδα καταφέραμε και πήραμε το 1ο βραβείο μαθητικού θεάτρου στο δημοτικό θέατρο Βόλου υπό την αιγίδα της ΟΛΜΕ Μαγνησίας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών Ασημίνας Πολυχρόνου και Μαργαρίτας Παπαϊωάννου.
 
Τα τελευταία χρόνια η Βασούλα υπηρέτησε τον Σύλλογο Βλάχων Αθήνας από την θέση της Προέδρου του Δ.Σ. με σημαντικό έργο για την διατήρηση διάδωση και διάσωση της βλάχικης γλώσσας καθώς έκανε εθελοντικά μαθήματα σε όσους το επιθυμούσαν.
 
Σε λίγα χρόνια οι δραστηριότητες της ήταν τόσες πολλές! Ένας άνθρωπος ήρεμος μεθοδικός μειλίχιος με αγάπη για τον συνάνθρωπο και πάντα χαμογελαστή !!!
 
Έτσι θα σε θυμόμαστε!!
 
Καλή ανάπαυση γλυκειά μας Βασούλα!