ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Να σταθούμε στο πλευρό των παραγωγών της Μαγνησίας ζητώντας την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Δήλωση του Δημήτρη Τσιμπανάκουμ, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Να σταθούμε στο πλευρό των παραγωγών της Μαγνησίας ζητώντας την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ

Η σημερινή επίσκεψη του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Δούκα στις περιοχές της Μαγνησίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας είναι σημαντική. Ζητούμενο εκτός από τις εκτιμήσεις και τις γρήγορες αποζημιώσεις στους πληττόμενους αγρότες της Μαγνησίας είναι το ύψος των αποζημιώσεων όπως αυτές προσδιορίζονται από το σημερινό κανονισμό που ειναι σε ισχύ.

Για παράδειγμα η τιμή που θα υπολογιστεί η αποζημίωση αφού η μέχρι τώρα τιμή υπολογισμού αφορά το 80% της μέσης τιμής της τελευταίας πενταετίας μη υπολογιζόμενου του τελευταίου έτους. Κοινώς περίπου 0,20 για το σιτάρι και 0,17 για το κριθάρι. Αυτές η τιμές δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στη σημερινή πραγματικότητα όταν το κριθάρι πουλιέται ήδη με 0,32-0,34 λεπτά το κιλό ενώ το σιτάρι πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες με 0,47 λεπτά το κιλό τουλάχιστον.

Να σταθούμε στο πλευρό των παραγωγών της Μαγνησίας ζητώντας την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ούτως ώστε να προσαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες για να παραμείνει βιώσιμος ο Έλληνας αγρότης.