ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ελλάδα - Κύπρος 3-0

Ελλάδα - Κύπρος 3-0
Όλοι οι διεθνείς στάθηκαν στις δηλώσεις τους στον Δημήτρη Λημνιό που αποχώρησε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο για μαγνητική με την ανησυχία για ζημιά γόνατό του να είναι διάχυτη

Το άστρο του αρχηγού έλαμψε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι! Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε, σέρβιρε και οδήγησε την Εθνική σε ένα ακόμη τρίποντο, αποζημιώνοντας τους φιλάθλους της Μαγνησίας και των γύρω περιοχών που έσπευσαν να στηρίξουν τη γαλανόλευκη. Γκολ και από Παυλίδη, Λημνιό. Η συνταγή Πογιέτ για ποδόσφαιρο ουσίας αποδίδει. Εννιά βαθμοί και πρωτιά.

Σε μια ζεστή βραδιά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το σκορ άνοιξε και πάλι ο Μπακασέτας, όπως είχε κάνει σε Μπέλφαστ και Πρίστινα, με ακόμη πιο θεαματικό τρόπο αυτή τη φορά και...πιο νωρίς (8΄), διώχνοντας οποιοδήποτε άγχος από την Εθνική. Και λίγο αργότερα, πέρασε τον Κύπριο γκολκίπερ Μιχαήλ και έδωσε ιδανική ασίστ στον Βαγγέλη Παυλίδη που ανταποκρίθηκε απολύτως, σημείωσε το 2-0 από τη μικρή περιοχή στο 20΄ και έτρεξε να αποδώσει τα εύσημα στον "καπιτάνο" με θερμή αγκαλιά.

Νωρίς, μόλις τρία λεπτά από την επανέναρξη (48΄) ήρθε το τρίτο, επίσης θεαματικό γκολ της Ελλάδας, με ωραίο σουτ του Δημήτρη Λημνιού από το ύψος της περιοχής. Διαστάσεις θριάμβου στο ματς και μεγάλη χαρά στην εξέδρα.

Ο Γουστάβο Πογέτ ανέφερε πρόσφατα ότι προτιμά τη νίκη έστω και με 1-0 από μια καλή εμφάνιση που δεν θα συνοδεύεται με τρίποντο, όμως σήμερα η Εθνική τα είχε όλα: νίκη, σκορ -και μάλιστα με θεαματικά γκολ, καλή εμφάνιση και ενθουσιασμό σε αλληλεπίδραση με τούς φιλάθλους. 

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24΄ Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52΄ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81΄ Παπανικολάου), Μάνταλος (52΄ Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46΄ Μασούρας), Παυλίδης.

Κύπρος: Μιχαήλ, Κατελάρης (46΄ Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64΄ Παναγιώτου), Παπουλής (74΄ Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64΄ Τζιώνης), Σωτηρίου (46΄ Χριστοφή).

Vodafone MVP ανακηρύχθηκε ο Τάσος Μπακασέτας.

Στο παιχνίδι κόπηκαν 12.418 εισιτήρια.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου το Κόσοβο επικράτησε 3-2 της Β. Ιρλανδίας.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε την βαθμολογία και το πρόγραμμα του δευτέρου ομίλου της League C του UEFA Nations League 2022.