ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια σχολική αίθουσα για 9 ολόκληρες ώρες

"Η λύση του δημογραφικού είναι η αλλαγή πολιτικής" - Δήλωση της τ. υφυπουργού, Μαρίνας Χρυσοβελώνη αναφορικά με την επέκταση του σχολικού ωραρίου από την κυβέρνηση
Κανένα παιδί δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια σχολική αίθουσα για 9 ολόκληρες ώρες

Την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των δημοτικών σχολείων και δημοτικών παιδικών σταθμών έως τις 5.30 μ.μ. ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για το δημογραφικό.

Δεν μπορείς να μιλάς για λύση του δημογραφικού όταν η πολιτική που ασκείς κινείται ακριβώς στην αντίθετη πλευρά.

Κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ακρίβεια, ιδιωτικοποίηση της υγείας. Πολλοί γονείς αναγκάζονται να κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις.

Η λύση λοιπόν δεν είναι η επέκταση του ωραρίου στα σχολεία αλλά οι πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές όπως έλεγε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης κάτι που ξέχασε στην πορεία καταπολέμηση της ακρίβειας με στοχευμένες παρεμβάσεις , η δωρεάν παροχή υγείας προστασία της μητέρας στον ιδιωτικό τομέα, τήρηση του οκταώρου, σχολικά γεύματα κ. α.

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω ως αρχή, η επέκταση του ωραρίου των σχολείων θα είναι περιττή.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βρίσκεται σε μια σχολική αίθουσα για 9 ολόκληρες ώρες! Ένα παιδί χρειάζεται τους γονείς του και την θαλπωρή του σπιτιού του.

Ο Σύριζα Προοδευτική Συμμαχία είναι το κόμμα που μπορεί να δώσει λύσεις και το απέδειξε όταν επανέφερε τα τριτεκνικά επιδόματα, έφερε τα σχολικά γεύματα στα σχολεία, έδωσε δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε ανασφάλιστους κατήργησε το υποκατώτατο και αύξησε 15 %τον κατώτατο και επανέφερε εργασιακά δικαιώματα που κατήργησε στην πορεία για άλλη μια φορά η ΝΔ.

Η λύση λοιπόν του δημογραφικού είναι η αλλαγή πολιτικής.