ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακόμα 17 Ναοί στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Η συμβολή της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού στο περιβάλλον
Ακόμα 17 Ναοί στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

 Τη βελτίωση του Περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου για τους Ιερούς Ναούς και τις Δομές της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού παρουσίασε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Δημητριάς» της Ιεράς Μητρόπολης.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την απόφαση μετάβασης των Ιερών Ναών της Μητρόπολης στη χρήση του φυσικού αερίου, ανέλυσε τις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η κοινωνία από το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.
 
Όπως τόνισε ο κ. Μπακούρας «οι Ιεροί Ναοί και οι Δομές της Μητρόπολης Δημητριάδος συγκαταλέγονται στους πρώτους καταναλωτές που ήδη από το 2002 συνδέθηκαν στο δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ,απολαμβάνοντας όλα αυτά τα χρόνια τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη σας και το αμείωτο ενδιαφέρον, επιλέγοντας το φυσικό αέριο, το πιο οικολογικό συμβατικό καύσιμο, που για περισσότερο από 22 χρόνια αποτελεί την πιο ασφαλή, εύχρηστη και προσιτή μορφή ενέργειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εκκλησία για την αγαστή συνεργασία που διατηρούμε διαχρονικά προς όφελος των πολιτών».

Η δυναμική του φυσικού αερίου ενισχύεται περαιτέρω από την υλοποίηση υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Κεντρική & Βόρεια Ελλάδα που καθιστούν τη χώρα Πύλη LNG του Νοτίου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου αλλά και κόμβο ενεργειακής ασφάλειας για τα βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Προς αυτή την κατεύθυνση, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εισέρχεται στη νέα εποχή ευθυγραμμιζόμενη με την ευρωπαϊκή νομοθετική πολιτική και επενδύει σε νέες τεχνολογίες που θα επιταχύνουν την μετάβαση στα ανανεώσιμα αέρια, όπως το βιομεθάνιο, για την άμεση απανθρακοποίηση των δικτύων και του ενεργειακού μείγματος της χώρας.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Αγοράς Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλία, κα Ευθυμία Καλογήρου ανέφερε: «οι Δομές της Ιεράς Μητρόπολης που τροφοδοτούνται από το δίκτυο διανομής ανέρχονται σήμερα σε 35. Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να υπογράψουν σύμβαση σύνδεσης επιπλέον 17 Ναοί της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, οι οποίοι βρίσκονται εντός του δικτύου διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ».
 
Κατά τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «υποδεχθήκαμε σήμερα τους ανθρώπους της Εταιρείας διανομής φυσικού αερίου στη Θεσσαλία, με τους οποίους διατηρούμε μακρόχρονη συνεργασία καθώς οι περισσότεροι Ιεροί Ναοί της Μητρόπολης είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο φυσικού αερίου. Μας παρείχαν σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το πόσο έχει ωφεληθεί διαχρονικά το περιβάλλον από τη χρήση του φυσικού αερίου, έναντι άλλων ρυπογόνων καυσίμων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας, αφού άμεσα μπορούν να ενταχθούν και οι υπόλοιποι 17 Ναοί που βρίσκονται εντός του δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ».