ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επικοινωνία Αλ.Μεϊκόπουλου για τη χαλαζόπτωση σε Μικροθήβες, Αϊδίνι και Περίβλεπτο

Επικοινωνία Αλ.Μεϊκόπουλου για τη χαλαζόπτωση σε Μικροθήβες, Αϊδίνι και Περίβλεπτο

Με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Μικροθηβών κ. Σταφυλοπάτη Νίκο, Αϊδινίου κ. Βαλκανιώτη Δημήτρη και Περίβλεπτου κ. Μπατζιάκα Γιάννη επικοινώνησε ο bουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές και τις ζημιές που προκλήθηκαν.
 
Όπωε σημειώνεται, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έκαναν λόγο για πρωτόγνωρο φαινόμενο ως προς τη σφοδρότητα και το μέγεθος του χαλαζιού που έπληξε τις περιοχές.

Ανέφεραν ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στα δυτικά κτήματα των Μικροθηβών και του Αϊδινίου κυρίως στις καλλιέργειες αμυγδαλιών, στις ελιές και στα σιτηρά, ενώ σήμερα θα έχουν καλύτερη εικόνα για την εκτίμηση της έκτασης και ενδεχόμενες ζημιές στα κηπευτικά.

Στο Περίβλεπτο υπάρχουν ζημιές στα σιτηρά, στις ελαιοκράμβες και στα κεράσια. Αναμένουν με αγωνία πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο τις επόμενες ώρες και ημέρες.
 
Οι πρόεδροι έχουν κινητοποιηθεί άμεσα και ενημερώνουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα για την τοποθεσία και την έκταση των ζημιών.
 
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. τόνισε ότι έχει καθοριστική σημασία να υπάρξει τάχιστη ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού, ώστε να γίνει γρήγορα η καταγραφή και η εκτίμηση των ζημιών και να εκκινήσει, στη συνέχεια, η διαδικασία των αποζημιώσεων στους παραγωγούς.

Τα καιρικά φαινόμενα δοκιμάζουν τις αντοχές του πρωτογενή τομέα που βιώνουν τις "Δέκα πληγές του Φαραώ" λόγω προηγούμενων καταστροφών, ανατιμήσεων σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ενέργεια και μεταφορές. Η Πολιτεία επιβάλλεται να σταθεί δίπλα τους άμεσα και αποτελεσματικά για να υπάρχει επόμενη ημέρα για τους αγρότες και τους παραγωγούς.