ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουν αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων προς όφελός τους

Τη θέση του για την πρόταση αξιοποίησης των εκτάσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου υπέρ του κόσμου της περιοχής και όχι των επιχειρηματικών ομίλων εκφράζει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, δημοτικός σύμβουλος, Απόστολος Παπαϊωάννου, τονίζοντας πως "καμιά αξιοποίηση δεν είναι προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας" και ρίχνοντας παράλληλα... μπηχτές σε δημοτική αρχή, κυβέρνηση για... αειφορία που δεν πρόκειται να έρθει αλλά βολές προς την μείζονα αντιπολίτευση για τη στάση "ναι μεν αλλά", συμπληρώνοντας πως είναι "άλλοθι η προτροπή να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες χωρίς δική τους πολιτική θέση"
Οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικήσουν αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων προς όφελός τους

Αναλυτικά:

Η παραχώρηση  της  Δημοτικής περιουσίας ήταν η συνεδρίαση  (6/6/22) του Δ.Σ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου  με  θέμα  τη "Δημιουργία Βιο-Οικονομικής Περιοχής  στον Άγιο Γεώργιο  και Μικτό Εμπορευματικό Κέντρο  στο Αερινό". Καμιά αξιοποίηση δεν είναι προς το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων του δήμου μας, καμιά διασφάλιση ή  αειφορία όπως ευαγγελίζονται και διακηρύσσουν  Δημοτική Αρχή και η Κυβέρνηση δε θα επιτευχθεί.

Αυτή η  αξιοποίηση-παραχώρηση που  προτείνεται , εξυπηρετεί  μόνο την πρόθεση να ανοίξουν νέες κερδοφόρες "δουλειές" σε επιχειρηματικούς ομίλους, δίνοντας ενδεχομένως κι ένα μέρος από την "πίτα" στο Δήμο, που έχει χάσει όπως και όλοι οι άλλοι Δήμοι  τα τελευταία χρόνια πλέον του 65% της δικαιωματικής κρατικής χρηματοδότησης ,καθώς  και την έξωθεν μαρτυρία υπεράσπισης των δίκιων των Δημοτών μας .

Οι προθέσεις τους, κυβέρνησης, ηγεσιών και οργάνων ΚΕΔΕ - Τοπικής (Αυτο)Διοίκησης  είναι να συνδράμουν αποφασιστικά στη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και να γίνουν ελκυστικοί σε ενδεχόμενες επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό,  μεθοδευμένα, φάνηκε η πρεμούρα τους, εν μέσω πανδημίας, η πρωτη  Συνεδρίαση – ενημέρωση  από τα ίδια πρόσωπα να "προλάβουν"  με ιδιαίτερη έμφαση και τότε  την  παραχώρηση  ή διευκόλυνση, μέσω ΕΤΒΑ θυγατρικής  της τράπεζας Πειραιώς  αξιοποιώντας ή ενισχύοντας τα κέρδη  σε επιχειρηματικούς ομίλους

Η  υποσχόμενη ανάπτυξη  τους θα γίνει πάνω στα συντρίμμια μισθών, συντάξεων, εργασιακών δικαιωμάτων, ανεργίας και ακρίβειας με που  θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο τη θέση των λαϊκών στρωμάτων του Δήμου μας και  οι ευθύνες τους είναι σοβαρότατες.  

Όσο για την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου μας,  όπως πάντα "ναι μεν αλλά..." χωρίς  ποτέ μια σαφή πολιτική θέση, στο ίδιο πολιτικό άρμα της Δημοτικής Αρχής κι όλοι μαζί  τη μπάλα στην κερκίδα  "να αποφασίσουν οι τοπικές κοινωνίες "το άλλοθί τους .

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καλεί το λαό του Δήμου να ορθώσει το ανάστημά του και μαζικά να οργανώσει τον αγώνα του, να διεκδικήσει  την αξιοποίηση εκτάσεων, ελεύθερων χώρων και ακινήτων προς όφελός του και όχι να βρουν κερδοφόρα διέξοδο τα συσσωρευμένα κεφάλαιά επιχειρηματικών ομίλων τους και υλοποιώντας τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ.

*Ο Κ. Παπαϊωάννου παρακολούθησε ολόκληρη την συνεδρίαση από την Live μετάδοση που πραγματοποίησε το Μουσικό Βαγόνι απουσιάζοντας λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων