ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρέπει να ενημερωθούν και να μιλήσουν τα Τοπικά Συμβούλια και η Κοινωνία

Τη δική του θέση ενόψει του αυριανού δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη διερεύνηση αξιοποίησης ακινήτων του Δήμου παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΒΑ - Επιχειρηματικά και Βιομηχανικά Πάρκα, Αθανασίου Ψαθά και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντοπούλου, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χαράλαμπος Πάσχος
Πρέπει να ενημερωθούν και να μιλήσουν τα Τοπικά Συμβούλια και η Κοινωνία

Σύμφωνα με τον κ. Πάσχο με βάση τη μελέτη σκοπιμότητας που έχει δοθεί στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου προτείνεται η χωροθέτηση εμπορευματικού κέντρου και βιοτεχνικού πάρκου αντίστοιχα στις εκτάσεις του Δήμου σε Αερινό και Άγιο Γεώργιο Φερών. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τονίζει πως "επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό θα πρέπει να εκφραστούν οι τοπικές κοινότητες με γνωμοδότηση και, γιατί όχι, να διεξαχθούν και γενικές συνελεύσεις ώστε να εκφραστούν με δημοκρατικό τρόπο οι κάτοικοι.

Όσον αφορά την θέση της δικής του παράταξης αναφέρει πως "σήμερα θα συζητήσουμε την πρόταση συλλογικά. Προσωπικά θα εισηγηθώ θετικά για το εμπορευματικό κέντρο αλλά αρνητικά για το βιοτεχνικό πάρκο. Δεν ξέρουμε σε τι θα εξελιχθεί. Εχουμε ήδηκαι δεν είναι ό,τι καλύτερο για το περιβάλλον περισσότεροι ρύποι. Οφείλουμε να σκεφτούμε και το περιβάλλον 

Επίσης, θα ήθελα να σημειώσω πως αύριο σωστό θα ήταν να γίνει μία ενημέρωση και στη συνέχεια σε επόμενη φάση να ψηφίσουμε (για συζήτηση και λήψη απόφασης αναφέρει η πρόσκληση του Συμβουλίου). Όπως και να έχει εμείς θα ψηφίσουμε υπέρ του συνόλου των τοπικών κοινωνιών και του Δήμου".

*Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, το Μουσικό Βαγόνι προθυμοποιείται να φιλοξενήσει τις απόψεις όλων των παρατάξεων και συμβούλων για το συγκεκριμένο ζήτημα.