ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζ. Μακρή: Ιδρύεται αυτόνομο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Ούτε ένας χρόνος δεν έχει κλείσει από τότε που η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλεύτρια Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, έκανε το πρώτο βήμα για να εδραιωθεί το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου, ως παράρτημα του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, όπως σημειώνεται στην σχετική ενημέρωση
Ζ. Μακρή: Ιδρύεται αυτόνομο ΕΠΑΛ Σκιάθου

Συνεχίζοντας, διαβάζουμε πως "με την τότε απόφασή της, στις 14/06/2021, καθορίσθηκαν τόσο οι τομείς Διοίκησης και Οικονομίας και ο νέος τομέας Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας όσο και οι ειδικότητες του πρώτου τομέα όπως:

α)υπάλληλοι Τουριστικών Επιχειρήσεων και

β) υπάλληλοι Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού αλλά και του δεύτερου τομέα όπως βοηθός Νοσηλευτή.

Σήμερα, έναν χρόνο μετά, με συναπόφαση της κ. Μακρή, ολοκληρώνεται, πλέον, η εδραίωση του ΕΠΑΛ Σκιάθου με την μετατροπή του σε αυτόνομο ημερήσιο ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, σε συνέχεια αξιολογήσεων και γνωμοδοτήσεων τόσο των Συμβουλίων Σύνδεσης με την παραγωγή και αγορά εργασίας (ΣΣΠΑΕ) όσο και του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.) - διαδικασία εξαιρετικά απαιτητική, επίπονη και πολύμηνη – το αυτόνομο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας θα λειτουργεί με τους υφιστάμενους τομείς και τις ειδικότητες.

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε: "Είμαι πολύ ικανοποιημένη για τον τόπο μας και, ιδιαιτέρως, περήφανη που και αυτή η απόφαση, με την οποία, πλέον, αυτονομείται το Ημερήσιο ΕΠΑΛ Σκιάθου, φέρει τη δική μου υπογραφή. Υλοποιούμε, με συνέπεια, το όραμά μας για αναβάθμιση όλων των εκπαιδευτικών δομών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς και τον εμπλουτισμό τους με νέα προγράμματα, κατευθύνσεις και προοπτικές για τους νέους μας. Ένας, ακόμη, σπουδαίος λόγος για τον οποίο είμαι διπλά ευχαριστημένη είναι για το γεγονός ότι, ως υφυπουργός Παιδείας, υποστήριξα με θέρμη και σθένος, την προσπάθεια για την ίδρυση ενός αυτόνομου ΕΠΑΛ, στην Σκιάθο, η οποία και τελικά ολοκληρώθηκε, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Μαγνησίας".