ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κων. Μαραβέγιας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Ενημέρωση για όλα τα θέματα ενόψει της θερινής περιόδου
Ο Κων. Μαραβέγιας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Για τις ανάγκες των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Μαγνησία, ενημερώθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στον Βόλο, ενόψει της θερινής περιόδου, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΔΕΕΠ Μαγνησίας κ. Γιώργο Βογιατζή.

Ο κ. Μαραβέγιας συνομίλησε με τον διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος στη Μαγνησία κ. Γιώργο Βλόντζο, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κ. Νικόλαο Ιερεμία, τον πρόεδρο των πυροσβεστών κ. Απ. Κουφογιώργο και το προσωπικό της υπηρεσίας, για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης στο Νομό.

Το κύριο θέμα που τέθηκε ήταν η ανάγκη αύξησης των οργανικών θέσεων, για την πληρέστερη κατανομή των πυροσβεστών σε όλη τη Μαγνησία, αλλά και η ανάγκη πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών. Όπως τονίστηκε, έχει ήδη αποφασιστεί η τοποθέτηση 3 ατόμων στον Βόλο, ωστόσο κρίνεται απαραίτητη η περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών.

Επίσης, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας ειδικοτήτων προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη κατανομή ρόλων και να μην χαρακτηρίζεται το σύνολο του προσωπικού ως «γενικών καθηκόντων πυρόσβεσης».

Σημειώνεται ότι σε όλη τη Μαγνησία ο αριθμός υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος ανέρχεται σε 120 άτομα, τα οποία διακρίνονται για τον υψηλό επαγγελματισμό και την επιχειρησιακή τους δεινότητα. Το σύνολο των δυνάμεων έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ενόψει της θερινής περιόδου και, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Δασαρχείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα κτιριακά προβλήματα σε Βόλο και Σκιάθο, ενώ τέλος προτάθηκε η ψηφιοποίηση των αρχείων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση του μεγάλου όγκου πληροφοριών.

Ο κ. Μαραβέγιας συνεχάρη όλους τους πυροσβέστες για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν και την αυτοθυσία που έχουν επιδείξει σε δύσκολες επιχειρήσεις και επαναβεβαίωσε τη στήριξη του, δηλώνοντας ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων σε επίπεδο Μαγνησίας.