ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γήπεδο μπάσκετ Ριζομύλου «Σταύρος Π. Βλάικος»

Τη μνήμη και την πολυεπίπεδη προσφορά στην κοινότητα του Σταύρου Βλάικου ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2018 σε ηλικία 43 ετών τιμά ο Ριζόμυλος δίνοντας το όνομά του στο γήπεδο μπάσκετ του χωριού
Γήπεδο μπάσκετ Ριζομύλου «Σταύρος Π. Βλάικος»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με καταγωγή από τον Ριζόμυλο, Νίκος Βουραζέρης υπέβαλε πρόταση προς την Κοινότητα Ριζομύλου για την ονομασία του γηπέδου μπάσκετ της Κεντρικής Πλατείας Ριζομύλου σε "Σταύρος Βλαϊκος", τιμώντας τη μνήμη του αποθανόντος συγχωριανού. Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από την Τοπική Κοινότητα Ριζομύλου και στη συνέχεια από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρήγα Φεραίου.

Οπως αναφέρθηκε στην εισήγηση της Τοπικής Κοινότητας ο πρόεδρος  Γεώργιος Ιβανούδης, "όπως είναι γνωστό , πριν από τέσσερα χρόνια, απεβίωσε ο συγχωριανός μας Σταύρος Βλάϊκος του Πέτρου και της Αθανασίας, ο οποίος ήταν ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, άξιος Οικογενειάρχης και Επαγγελματίας και με πολύ μεγάλη αγάπη για το Ριζόμυλο.


Ο Σταύρος Π. Βλάϊκος, ασχολήθηκε με τον Αθλητισμό, τα Πολιτιστικά και γενικά με τα κοινά του Ριζομύλου , με τη συμμετοχή του σε Συλλόγους αλλά και με παρεμβάσεις του σε διάφορα θέματα του χωριού.

Αγωνίστηκε στην ομάδα Μπάσκετ του Άδμητου Βελεστίνου σε αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, στην ομάδα του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ», με την οποία συμμετείχε σε πολλά τουρνουά Μπάσκετ και τέλος ήταν Διαιτητής Αγώνων Μπάσκετ ερασιτεχνών για αρκετό χρονικό διάστημα.
Λόγω της μεγάλης του αγάπης για τον αθλητισμό, διετέλεσε Πρόεδρος για χρόνια του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «ΑΣΤΕΡΑΣ» και τέλος ασχολήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με την Ποδηλασία.

Επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού-Αθλητικού Συλλόγου Ριζομύλου «Η ΔΙΑΠΛΑΣΗ» , καθώς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ριζομύλου, για αρκετά χρόνια , με πολύ μεγάλη συμμετοχή και προσφορά στους παραπάνω συλλόγους, αλλά και με μεγάλη προσφορά γενικότερα στα κοινά του Ριζομύλου.

Σε συνεργασία λοιπόν, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νικόλαο Γ. Βουραζέρη, προτείνουμε να τιμήσουμε τη μνήμη του αείμνηστου Σταύρου Π. Βλαϊκου, με την ονομασία του γηπέδου μπάσκετ της Κεντρικής Πλατείας Κοινότητας Ριζομύλου , σε «Σταύρος Π. Βλάϊκος» , για όλους τους παραπάνω λόγους.