ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2023 οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Τέλος στις φήμες περί ενδεχόμενης παράτασης της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα
Τον Οκτώβριο του 2023 οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη, τόνισε πως «η τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και ουδέποτε εξετάστηκε κάποιο θέμα μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών». Ο ίδιος υπογράμμισε πως «ισχύει ο νόμος 4804/2021, όπου στο άρθρο 5 παρ. 2, προβλέπει ότι οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου» και «στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι οι περιφερειακές εκλογές, γίνονται την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. `Αρα, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, είπε πως χαίρεται που έρχεται σήμερα η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών και αποσαφηνίζει το θέμα αυτό, καθώς όλοι οι αυτοδιοικητικοί μας θέτουν το ερώτημα, εάν δηλαδή εξετάζετε την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοκητικών εκλογών.

πηγή: efsyn.gr

Πιο διαβασμένα