ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δράση για την Ψυχική Υγεία την Τετάρτη στο Κεραμίδι

Οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας διοργανώνουν την δράση, αύριο Τετάρτη 25 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στην πλατεία του Κεραμιδίου όπου θα λάβει χώρα μία ανοιχτή συζήτηση για γνωριμία με τους ειδικούς
Δράση για την Ψυχική Υγεία την Τετάρτη στο Κεραμίδι

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΞΕΚΙΝΑ

ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ" 

Οι Κοινωνικές δομές του Δήμου Ρήγα Φεραίου (Κέντρο Κοινότητας  & Βοήθεια στο σπίτι) σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας διοργανώνουν την παραπάνω δράση με σκοπό την γνωριμία και την επικοινωνία με τους ειδικούς, ώστε μέσω της συζήτησης να δούμε πως μπορούμε να διατηρήσουμε την καλή ψυχική υγεία.

Η συντονίστρια των Κοινωνικών δομών, κ. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει: "Μπορούμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία με τους εξής τρόπους:

  1. Σημαντική η ενημέρωση γιατί η γνώση από τους ειδικούς δίνει δύναμη.
  2. Επίσης, σημαντική η βοήθεια από ειδικούς όταν παρατηρήσουμε ότι κάτι μας δυσκολεύει, νοιώθουμε απογοητευμένοι ή περισσότερο απαισιόδοξοι από πριν. Η έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση είναι τεράστιας σημασίας για την αποκατάσταση των ψυχικών διαταραχών.
  3. Σημαντική η επανεξέταση της ζωής μας σε κάθε σημείο καμπής. Είμαστε ευχαριστημένοι; Έχουμε θέσει τις σωστές προτεραιότητες;  Έχουμε ισορροπία στους διάφορους τομείς της ζωής μας;

Η ψυχική υγεία αφορά όλους μας !!

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022,  στις 11.00 π.μ.  στην πλατεία του Κεραμιδίου σε μια ανοιχτή συζήτηση για γνωριμία με τους ειδικούς".