ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αθ. Λιούπης: 15,5 εκ. ευρώ μείωση ΕΝΦΙΑ στη Μαγνησία από το 2018

"Σταθερή είναι η πολιτική της Κυβέρνησης για μείωση των φόρων των Ελλήνων πολιτών, με τον Πρωθυπουργό τον Φεβρουάριο να ανακοινώνει περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%", σημειώνε σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας, Αθανάσιος Λιούπης
Αθ. Λιούπης: 15,5 εκ. ευρώ μείωση ΕΝΦΙΑ στη Μαγνησία από το 2018

Συνεχίζοντας, αναφέρει πως "σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το 2018 οι πολίτες της Μαγνησίας κατέβαλαν πάνω από 42,5 εκ. ευρώ ενώ φέτος, με τις σταθερές μειώσεις ανά έτος, το ποσό φτάνει τα 26,9 εκ. ευρώ.
Ιδίως για τα τελευταία έτη, η μείωση που καταγράφεται είναι πολύ σημαντική. Στον νομό το 2021 οι 133.275 πολίτες – φυσικά πρόσωπα –έλαβαν βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ ύψους 33,5 εκ. ευρώ, ενώ μετά τις μειώσεις που αποφάσισε η Κυβέρνηση, φέτος οι βεβαιώσεις ΕΝΦΙΑ ανέρχονται στο ποσό των 26,9 εκ. ευρώ.

Σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός, λόγω εξωγενών παραγόντων, έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα το εισόδημα των Ελλήνων να δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας των ανατιμήσεων, η Κυβέρνηση συνεχίζει το πολιτικό της πρόγραμμα.

Προχωρά σε συνεχείς μειώσεις φορολογίας, ενώ το νέο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίση για τους δύο επόμενους μήνες, για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο , αναμένεται να ανέλθει σε έως και 1 δις ευρώ.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ημέρα με την ημέρα, παρά τις δυσμενείς διεθνείς συνθήκες, ότι δεν χάνει τον προσανατολισμό της όσο αναφορά την εφαρμογή του προγράμματός της".