ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Με επιτυχία η πρώτη μέρα εξετάσεων με τράπεζα θεμάτων στη Μαγνησία

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων των Λυκείων της περιοχής μας, όπου για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η τράπεζα Θεμάτων και λειτούργησε η σχετική ψηφιακή πλατφόρμα που την υποστηρίζει, σύμφωνα με ενημέρωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας
Με επιτυχία η πρώτη μέρα εξετάσεων με τράπεζα θεμάτων στη Μαγνησία

Είχαν ήδη γίνει τις προηγούμενες ημέρες αρκετές δοκιμαστικές αποστολές θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ οι τελευταίες οδηγίες δόθηκαν προς όλους τους διευθυντές των Λυκείων από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ.
Χαράλαμπο Σταχτέα με τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Ανάλογα με την ώρα έναρξης των εξετάσεων που όρισε το κάθε σχολείο, έπρεπε, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, να  γίνει κλήρωση θεμάτων δύο με τρεις ώρες νωρίτερα. Δεδομένου ότι υπήρξε σχολείο, που ξεκινούσε τις εξετάσεις στις 8:30, οι αρμόδιοι υπάλληλοι
της ΔΔΕ Μαγνησίας, που ορίστηκαν υπεύθυνοι υποστήριξης της διαδικασίας, βρέθηκαν στα γραφεία της υπηρεσίας από τις πέντε η ώρα το πρωί. Και θα βρίσκονται συνεχώς στην υπηρεσία μέχρι να παραλάβουν τα θέματα και τα εσπερινά σχολεία της περιοχής μας, όπου η έναρξη των εξετάσεων ξεκινά στις επτά το απόγευμα.

Η πρώτη παραλαβή θεμάτων που έγινε από σχολείο πρωινής βάρδιας ήταν στις 5:35 και η τελευταία ήταν στις 9:40. Σημειώνεται ότι δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής καινοτομίας και οι διευθυντές των σχολείων δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου στη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας.

πηγή: ertnews.gr

 

Πιο διαβασμένα