ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Nα ολοκληρώσουμε την τετραετία μας - Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο Grappa για ηλεκτρικό ρεύμα και ακρίβεια

Με μία καθαρά… προεκλογικού χρώματος ομιλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σήμερα το μεσημέρι σε νέους και νέες, αλλά και κομματικά στελέχη, στη διάρκεια της επίσκεψής του στον Βόλο, όπως αναφέρει το thenewspaper.gr
Nα ολοκληρώσουμε την τετραετία μας - Τι είπε ο Κ. Μητσοτάκης στο Grappa για ηλεκτρικό ρεύμα και ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο καφέ Grappa και αφού τον καλωσόρισε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Μαγνησίας, έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για το κομμάτι της ακρίβειας στην καθημερινότητα και την Ενέργεια, για πολιτικές που θα εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, ενώ τόνισε οτι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, διαψεύδοντας σενάρια που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας.

Η ομιλία Μητσοτάκη: 

Είναι η πρώτη μου επίσκεψη στην περιφέρεια, μετά το ταξίδι μου στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και μετά το εξαιρετικά επιτυχημένο συνέδριο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα μας τα κομματικά στελέχη, αλλά και στους φίλους μας οι οποίοι μας βοηθούν να κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πιο μεγάλη και πιο δυνατή.

Την ισχυρή Ελλάδα που οραματιζόμαστε, την χτίζουμε όλοι μαζί. Από τον πιλότο της 111 πτέρυγας μάχης, στην οποία υπηρέτησα, που προστατεύει τα σύνορα της χώρας μας, μέχρι το καινοτόμο γεωργό, ο οποίος χρησιμοποιεί καινούργιες τεχνολογίες, προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος του. Και από τον έμπορο στον Βόλο, ο οποίος γνωρίζει ότι πέρασε δύσκολες μέρες, αλλά είχε το κράτος κοντά του τις εποχές της πανδημία,ς μέχρι τον εργαζόμενο, ο οποίος σήμερα βλέπει μία κυβέρνηση η οποία έρχεται και στηρίζει το εισόδημα του αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό από αυτό τον μήνα.
 
Η σύγχρονη Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, είναι και θα είναι έργο όλων μας. Είμαι υπερήφανος για το έργο που έχουμε επιτελέσει αυτά τα τρία χρόνια. Έχω πλήρη συναίσθηση όμως των δυσκολιών που η χώρα και η κοινωνία αντιμετωπίζει σήμερα. Όπως ξεπεράσαμε τις μεγάλες δυσκολίες ξεκινώντας από τον Έβρο, μετά την πανδημία και τις περιπέτειες στο Αιγαίο και ορθώσαμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της εθνικής κυριαρχίας με την ίδια ένταση και εργατικότητα θα σκύψουμε πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.
 
Είναι εισαγόμενα τα προβλήματα μας σήμερα. Η ακρίβεια είναι εισαγόμενο πρόβλημα και την αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης. Θα τα λύσουμε κι αυτά τα προβλήματα, από τον επόμενο μήνα που θα αρχίσουν οι πολίτες να βλέπουν μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Θα επιστρέψουμε στους πολίτες αυτά τα οποία επιβαρύνθηκαν άδικα τους τελευταίους μήνες το 60% από την πρόσθετη επιβάρυνση θα επιστραφεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς και από τον Ιούλιο θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα νέο πλαίσιο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο θα περιορίσει σε ανεκτά επίπεδα τις αυξήσεις που μας έρχονται από το εξωτερικό. Όμως οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για την αιτία του προβλήματος, αλλά για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης να το αντιμετωπίσει.
 
Θα στηρίξουμε στο μετρό του δημοσιονομικά εφικτού την κοινωνία, τις παραγωγικές δυνάμεις, τους αγρότες που γνωρίζουν πόσο κοντά τους έχουμε σταθεί, τους κτηνοτροφούς μας, και θα κάνουμε όλοι μαζί το βήμα μπροστά για την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης την ισχυρή Ελλάδα που μας αξίζει.
 
Στον Βόλο και την Μαγνησία έχουμε κάνει σημαντικά πράγματα και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Είχαμε μία ουσιαστική σύσκεψη στο δημαρχείο με όλους τους δημάρχους της Μαγνησίας και όπως είμαστε κοντά στα μεγάλα, έτσι σκύβουμε και στα προβλήματα κάθε περιφέρειας και κάθε δήμου ξεχωριστά. Αυτή είναι η δουλειά μας, θα συνεχίσουμε όπως είπα και στο συνέδριο, με το φρόνημα ψηλά αλλά με το κεφάλι χαμηλά, γιατί δουλεύουμε σκληρά, να ολοκληρώσουμε την τετραετία μας, και με το κεφάλι ψηλά θα ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στην Νέα Δημοκρατία.

πηγή: thenewspaper.gr