ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χαίρομαι που σας βλέπω μαζί

Δημήτρης Νασίκας και Χαράλαμπος Πάσχος υποδέχθηκαν μαζί σήμερα τον πρωθυπουργό στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικροτεί αυτή την κίνηση
Χαίρομαι που σας βλέπω μαζί

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης έφτασαν σχεδόν την ίδια ώρα στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βελεστίνο αναμένοντας τον πρωθυπουργό. Όπως θα δείτε και στο βίντεο ήταν οι πρώτοι που τον υποδέχθηκαν και τον καλωσόρισαν, έχοντας δίπλα τους τον π. Αθανάσιο Τράϊκό (μας αποκάλυψε οτί υπηρέτησαν κατά το ίδιο χρονικό διάστημα τη στρατιωτική τους θητεία στην 111 Πτέρυγα Μάχης), κατά την άφιξή του.

Μην ξεχνάμε πως εκτός από το γεγονός ότι προέρχονται από τον ίδιο -γαλάζιο- πολιτικό χώρο εκπροσωπούν θεσμικά το Βελεστίνο και τον Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι λοιπόν, σωστά έπραξαν.

Να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός, που έμεινε εντυπωσιασμένος από τις νέεες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις, συνοδεύονταν, μεταξύ άλλων, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά, τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη, ενώ "παρών" ήταν και ο γιος του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Παράλληλα με τους τοπικούς φορείς τον Κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ζήσης Μαμούρης,  ο καθηγητής γεωπόνος Νίκος Κατσούλας, όπως και τοπικοί καλλιεργητές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν υπάρχει παρόμοιο θερμοκηπιακό πάρκο στην Ελλάδα και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στοχεύουν στην εξοικονόμηση νερού, λιπασμάτων και ενέργειας. Παράλληλα, πολλές από τις λειτουργίες του πραγματοποιούνται με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας. Οι ντομάτες και τα αγγούρια τα οποία καλλιεργούνται σε αυτό δίνονται στο κοινωνικό παντοπωλείο καθώς και σε άλλες δράσεις κοινωνικού σκοπού.

Παρόντες ήταν επίσης και η υφυπουργός παιδείας Ζέττα Μακρή, οι βουλευτές Κ. Μαραβέγιας, Αθ. Λιούπης και Χρ. Μπουκώρος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δ. Κολυνδρίνη.

Τέλος, πριν την άφιξη του πρωθυπουργού υγειονομικοί σε αναστολή με μπλούζες που έγραφαν "Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας" επιχείρησαν να προσεγγίσουν το μέρος για να διαμαρτυρηθούν αλλά απομακρύνθηκαν από την αστυνομία στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο από το Μουσικό Βαγόνι.