ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εικόνες από τον 15ο Ορεινό Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς

Για 15η χρονιά  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή (15/5) στην Άνω Κερασιά ο Ορεινός Αγώνας Μνήμης, δίνοντας τη χαρά στους συμμετέχοντες δρομείς να αγωνιστούν σε ένα πανέμορφο και με εναλλαγές φυσικό τοπίο του Βορείου Πηλίου αλλά και να τιμήσουν την ιστορία του χωριού
Εικόνες από τον 15ο Ορεινό Αγώνα Μνήμης Άνω Κερασιάς

Η διαδρομή του μεγάλου αγώνα με εκκίνηση  την πλατεία, διέσχιζε το ιστορικό καλντερίμι του χωριού, συνέχιζε σε δασικό δρόμο και από το μονοπάτι  μέσα στο δάσος με οξιές, δρυς και καστανιές έφτανε ως το μοναστήρι  Φλαμουρίου όπου οι μοναχοί τους υποδέχτηκαν φιλόξενα, πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής περνώντας από την τοποθεσία  «Δέση» που τους χάρισε ανάσες δροσιάς.  Εξίσου όμορφη και η διαδρομή του μικρότερου αγώνα των 6χλμ.  

*Δείτε στο τέλος του άρθρου φωτορεπορτάζ

Ο αγώνας που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με τον  Κένταυρο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερασιάς, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, το ULTRA PELIONTRAIL και την  ΕΠΦΑ Μαγνησίας, συγκέντρωσε εκατοντάδες δρομείς από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας  που αγωνίστηκαν στις δύο αποστάσεις του αγώνα τα 17χλμ και τα 6χλμ. αλλά και δεκάδες παιδιά που έτρεξαν  και χάρηκαν τη  συμμετοχή τους σε έναν αγώνα στο βουνό.

Πολύτιμες υπηρεσίες για την ασφάλεια των δρομέων πρόσφερε για άλλη μια φορά η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και η LIFE GUARD VOLOS , ενώ η Κλινική ΕΛΠΙΣ Παπαϊωάννου διέθεσε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο για τις ανάγκες του αγώνα.

Ο Χρήστος Παρασκευάς της Νίκης Βόλου με χρόνο 1:28:15 ήταν ο νικητής του αγώνα των 17χλμ. ακολουθούμενος από τον Κώστα Μάρο του UPT στη 2η θέση με 1:28:58 και τον Ελευθέριο Παπαθανασίου  (ΣΔΥ Ν. Λάρισας-Δρομείς Τυρνάβου) στην 3η θέση  με 1:34:12

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μάρθα Νταϊφά (UPT) με 2:33:18, 2η η Αθανασία Παλάσκα με 2:36:30 και 3η η Τζώρτζια Ιωάννου (ΣΔΥΒ) με  2:52:33.

Ο Ζήσης Τσουρέλης ήταν ο νικητής στα 6χλμ (ΣΔΥΒ-ΑΟ Μαγνησίας) με 25:09 με 2ο το Δημήτρη Φράγκο (Κένταυρος Βόλου) με 28:28 και στην 3η θέση οι κωπηλάτες του ΝΟΒΑ Βασίλης Κουτσελίνης και Δημήτρης Οικονόμου με 29:26

Στις γυναίκες στα 6χλμ  1η η Δήμητρα Πουλούλη (ΣΔΥΒ)  με 37:35, 2η Σοφία Γκέκα (ΝΟΒΑ Κωπηλασία) με 37:39 και η 3η η Σωτηρία Μιχαηλίδη (ΝΟΒΑ Κωπηλασία) 37:34

Στις ηλικιακές κατηγορίες στα 17χλμ. τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
18-35 ΑΝΔΡΩΝ
Καραγκούνης Ιωάννης
Καπετάνος Γιώργος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)
Χατζηεφραιμίδης Κωνσταντίνος (ANTHEMA RUNNING TEAM)
36-50 ΑΝΔΡΩΝ
Νικολάου Απόστολος (Ανεξάρτητος Ημεροδρόμος)
Καραπιπέρης Μιλτιάδης (ΣΔΥΒ)
Ζουπούλης Βασίλειος (ΣΔΥ Καρδίτσας)
51-65 ΑΝΔΡΩΝ
Μαγαλιούλης  Μέμος (ΣΔΥ Αγιάς)
Μουρογιάννης  Στέφανος (ΣΔΥΒ)
Νέος  Απόστολος (ΣΔΥΒ)
66+ ΑΝΔΡΩΝ
Άκερμαν Μιχάλης (ΣΔΥΒ)
Βασιλειάδης Σταύρος (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)
51-65 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Μακεδόνα Βούλα (ΣΔΥΒ)
Στύλλα Τζένη (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)
Μαυρομάτη Όλγα (ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΒΟΛΟΥ)
 
Ο  παιδικός  αγώνας  συγκέντρωσε δεκάδες  παιδάκια που χάρηκαν την συμμετοχή τους  και  πήραν όλα το όμορφο μετάλλιο της διοργάνωσης.


 
Για την πραγματοποίηση του αγώνα πρόσφεραν τις υπηρεσίες οι  εθελοντές:
 
Διαδρομή: Ζαφειρίου Ανάργυρος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Τράτσας Κώστας, Τράτσα Φωτεινή, Σάμιος Περικλής, Μαυρομιχάλης  Φώνης, Βασιλείου Χρήστος, Σαγιάννης Αντώνης, Κυριαζής Κώστας, Βαλιάντζας Γιάννης, Κυριαζής Δημήτρης  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων : Ταστσόγλου Στέλιος, Κουκουβίνος Γιάννης, Καλόβουλος Παναγιώτης, Σωτηρίου Χρήστος, LIFE GUARD VOLOS: Λιάρος Λάμπρος, Λιάρου Βασιλεία, Ντε λα Κρουζ Χάρης, Βουλγαράκης Σταύρος.
 
Γραμματεία: Κυριαζής Δημήτρης, Γεραμπίνης Παναγιώτης, Βασιλός Μανώλης, Κώστας Γιώργος, Ιερεμία Αλεξάνδρα.
 
Γιατροί αγώνα: Λεφούσης Χρήστος, Σαμακοβλής Θωμάς, Ψήφος Βασίλης.
 
Απονομές-υποδοχή αθλητών: Κοντομέρκου Δέσποινα, Γεραμπίνη Στέλλα, Ρούσσα Μαρία, Παπαδημητροπούλου Ελένη, Ρούσσα Κωνσταντίνα, Ηλίας Κώστας, Βέτσικα Κασιανή, Ζενίδη Αθηνά, Παπανικολάου Γεωργία, Βοβότη Δήμητρα, Πολυχρόνη Δήμητρα.
 
Στον αγώνα παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαγνησίας Μπουκώρος Χρήστος και Λιούπης Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τέας  Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος  Ρήγα Φεραίου Παληκάρης Δημήτρης, ο δημοτικός σύμβουλος  Ρ. Φεραίου  Χατζής Σταύρος, ο πρόεδρος  της κοινότητας Κερασιάς Ζήσης Γιώργος,  η συντονίστρια κοινωνικών δομών Χασιώτη Αντωνία, ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Βόλου   Χαυτούρας Νίκος, ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαγοράς Σπανός Δημήτριος, ο πρόεδρος του γεωπονικού συλλόγου Λάμπρος Κώστας .

Χορηγοί του αγώνα:ΕΨΑ, ZAGORIN, ΕΒΟΛ, Νερά ΣΕΛΙ, SAVVIDIS- LOUMPAKIS, Φαρμακείο Μήτσιος Παναγιώτης (Ελ. Βενιζέλου 111.)

Η διοργάνωση  στήριξε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τρόφιμα και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους  Δρομείς της  Φαλάνης  που ενίσχυσαν χρηματικά την προσπάθειά μας, αλλά και όλους τους δρομείς που με τη συμμετοχή τους βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου μας.

Το φωτορεπορτάζ από τον ΣΔΥ Βόλου - Κένταυρος