ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ

Περιπολίες της αστυνομίας και άμεσα παρέμβαση αν χρειαστεί σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων

Συνεδρίαση σήμερα το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, εν αναμονή εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. καθώς και το Προειδοποιητικό Σήμα της Γ.Γ.Π.Π.
Περιπολίες της αστυνομίας και άμεσα παρέμβαση αν χρειαστεί σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η διασφάλιση του καλύτερου συντονισμού όλων των φορέων, για την από κοινού αντιμετώπιση κινδύνων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο κάθε ένας τις αρμοδιότητες του και την περιοχή ευθύνης του, ώστε να υπάρχει άμεση και έγκαιρη παρέμβαση οπουδήποτε και αν χρειασθεί. 

Η Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη περιπολιών από την Αστυνομία και την διακοπή της κυκλοφορίας όπου χρειασθεί και αν αυτό απαιτηθεί, είτε σε ρέματα, χείμαρρους ή εκβολές ρεμάτων, είτε σε πολύ επικίνδυνα σημεία. Επιπλέον, οι Δήμοι με τα μηχανήματα έργων που διαθέτουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Παράλληλα οι Δήμοι να προβούν στην ενημέρωση των πολιτών για τα επερχόμενα φαινόμενα και τις σχετικές συστάσεις της Γ.Γ. Πολ. Προστασίας και να δοθούν οι σχετικές οδηγίες προς αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.    

Η κ. Κολυνδρίνη τόνισε επίσης ότι, σε ότι αφορά την Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, έχει ήδη προβεί σε καθαρισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕΜΣ, αποψίλωση δέντρων, καθαρισμό ρείθρων, προκειμένου να αποφευχθεί το σπάσιμο κλαδιών και το ενδεχόμενο να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε έγγραφη ενημέρωση σε όλους τους φορείς, στους πολίτες και σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων για περιορισμό των μετακινήσεων.

πηγή: ertnews.gr

Πιο διαβασμένα