ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Olio Capitale το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Μετά τη δίχρονη αναβολή εξαιτίας της πανδημίας της λειτουργίας της Διεθνούς έκθεσης εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου "OLIO CAPITALE", πραγματοποιήθηκε εκ νέου με μεγάλη επιτυχία στην Τεργέστη της Ιταλίας από την Παρασκευή 13 έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2022
Στην Olio Capitale το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Από το διεθνές marketplace που κέντρισε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείψει το Επιμελητήριο Μαγνησίας που επιστρέφει δυναμικά στις πρωτοβουλίες εξωστρέφειας της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η "OLIO CAPITALE" αποτελεί την μοναδική έκθεση σε διεθνές επίπεδο που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, γι’ αυτό και εκτιμάται πάντα σπουδαία η παρουσία τοπικών ελαιοπαραγωγών της Μαγνησίας που έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους και να παρουσιάσουν την εξαιρετικής ποιότητα δουλειά που γίνεται στην περιοχή.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης που μίλησε για την υπεραξία που δίνει η συγκεκριμένη έκθεση στις προσπάθειες τοπικών ελαιοπαραγωγών και επιχειρηματιών του κλάδου να προωθήσουν ιδέες και προϊόντα και εκτός συνόρων.

Διευκρινίζεται ότι στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 170 παραγωγοί από όλη την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ αγοραστές έδωσαν το παρών από Γερμανία, Αυστρία, Σερβία, Κροατία, Δανία, Ολλανδία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Εσθονία και Ιαπωνία.

Την ίδια ώρα, σε συναντήσεις B2B υπογράφηκαν συμβάσεις αφιερωμένες στη δημιουργία και προβολή του ελαιοτουρισμού, ενώ στο OilBar πραγματοποιήθηκαν γευσιγνωσίες εκατοντάδων ετικετών με οδηγό επαγγελματίες δοκιμαστές.

Ακόμη, στο περιθώριο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλά μαθήματα μαγειρικής, ώστε να συνδυαστεί με ειδικό τρόπο ψάρι και έλαιο evo, που αποτελούν ιδανικούς οδηγούς για την ευζωία, αλλά και την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Σημειώνεται ότι από την Μαγνησία συμμετείχαν τα μέλη του Επιμελητηρίου: DOWNVILLAGE ΜΟΝ. ΙΚΕ (παραγωγή-εμπόριο εδώδιμων προϊόντων με μαύρο σκόρδο), Γεώργιος Κράβαρης (τσάι βουνού, χαμομήλι, λουίζα), Ελαιοτριβεία Πηλίου-Καντίκος ΑΕΒΕ (ελαιόλαδο), Νικόλαος Γκόμας Μον. ΙΚΕ KALLISTEFI OLIVEGEMS, (τυποποίηση-εμπόριο-εξαγωγές ελαιολάδου).