ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιορτή της μουσικής στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Στόχος της ΚΟΙΝΣΕΠ "Ρήγας Φεραίος", όπως τονίζει η πρόεδρος Μάρθα Σαράντη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι η σύνδεση του χθες με το σήμερα, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η ανάδειξη των φυσικών προσώπων, των επιχειρήσεων, των συλλόγων, που προέρχονται από τον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και δημιουργικό τομέα
Γιορτή της μουσικής στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής έρχεται στον  Δήμο Ρήγα Φεραίου και "υπόσχεται" να σκορπίσει νότες και διάπλατα χαμόγελα, μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Ο θεσμός που έχει ως αποστολή την προώθηση της γιορτής της μουσικής, δηλαδή, της προώθησης της ζωντανής μουσικής, την υποστήριξη νέων δημιουργών και την προβολή ανερχόμενων και καταξιωμένων καλλιτεχνών, πατάει πόδι στην περιοχή, χάρη στην πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΣΕΠ "Ρήγας Φεραίος" που ανέλαβε τη διοργάνωση προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο στον καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και δημιουργικό χώρο ,εφόσον επιθυμεί να επικοινωνήσει για να συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου ανοίγει τη μουσική αγκαλιά της. Φορείς και συλλογικότητες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί, εθελοντές ενεργοί πολίτες, μπορούν να συμμετέχουν, για να ακουστεί η μουσική σε όλες τις όμορφες "γειτονιές".

Στόχος της ΚΟΙΝΣΕΠ "Ρήγας Φεραίος", όπως τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος Μάρθα Σαράντη, είναι "η σύνδεση του χθες με το σήμερα, η ενεργή συμμετοχή των πολιτών, η ανάδειξη των φυσικών προσώπων, των επιχειρήσεων, των συλλόγων που προέρχονται από τον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και δημιουργικό τομέα στο πλαίσιο της ενεργής συμμετοχής του καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής καθώς και των σημείων που πραγματοποιείται. Ο Δήμος από την πλευρά του αγκαλιάζει την πρωτοβουλία αυτή και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο έτσι ώστε να αναδειχθεί η περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου", επισημαίνεται.

Σημειώνεται πως η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του δήμου του Παρισιού.

Η Γιορτή της Μουσικής από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό δρώμενο, που διοργανώνεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης. Για τέσσερις μέρες από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου, η μελωδικότερη γιορτή του καλοκαιριού δίνει το σύνθημα και μας καλεί να μοιραστούμε τα συναισθήματά μας για τη μουσική, με αφορμή τη 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο θεσμός ήρθε στην Αθήνα για πρώτη φορά το 1999 και έκτοτε, χρόνο με το χρόνο, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής καθιερώνονται πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

"Οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις αποτελούν μια ψυχαγωγική αφορμή ανακάλυψης διαφορετικών μουσικών ειδών για το ευρύτερο κοινό, διοργανώνονται κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους και η πρόσβαση, είναι πάντα ελεύθερη", καταλήγουν οι διοργανωτές.

πηγή: taxydromos.gr