ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αίθουσα "Μανώλης Γλέζος" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε αίθουσα "Μανώλης Γλέζος" ονομάζεται η αίθουσα "Μ" στο ισόγειο του κτιρίου "Παπαστράτος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, με πρωτοβουλία της Κοσμητείας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, που θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή και επίτιμου διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Αίθουσα "Μανώλης Γλέζος" στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Εκδήλωση για την ονοματοδοσία της αίθουσας σε «Μανώλης Γλέζος» από τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Στη συγκεκριμένη αίθουσα, σύμφωνα με τον κοσμήτορα, Παναγιώτη Πολίτη, λειτουργεί ήδη βιβλιοθήκη που δημιουργήθηκε επίσης στη μνήμη του μεγάλου αγωνιστή, Μανώλη Γλέζου. Πρόκειται για βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει 400 τίτλους βιβλίων από την προσωπική συλλογή του Μανώλη Γλέζου ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να τα δωρίσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για βιβλία ιστορικά, παιδαγωγικά, που έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη σχέση με το πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και κάποια βιβλία που συνέγραψε ο ίδιος.

Ο Μανώλης Γλέζος δεν πρόλαβε όσο ήταν εν ζωή να κάνει τη δωρεά, την οποία ανέλαβε η σύζυγός του, πριν έναν περίπου χρόνο, υλοποιώντας μία επιθυμία που είχε εκφράσει και στην ίδια.

Σημειώνεται ότι ο Μανώλης Γλέζος είχε αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης τον Οκτώβριο του 2018 σε μεγάλη εκδήλωση που έγινε με αφορμή και τη συμπλήρωση 30 ετών λειτουργίας του τμήματος, αλλά και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Φέτος, τέσσερα χρόνια μετά την αναγόρευση και δύο από τον θάνατο του μεγάλου αγωνιστή, η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με αφορμή την ονοματοδοσία αίθουσας του παραλιακού συγκροτήματος σε αίθουσα «Μανώλης Γλέζος», διοργανώνει δημόσια ανοικτή εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ, απαγγελία ποιημάτων, καθώς και μικρής διάρκειας συναυλία.

Για τον Μανώλη Γλέζο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης και η ιστορικός Λη Σαράφη. Ο συγγραφέας-ερευνητής Θωμάς Κοροβίνης θα απαγγείλει ποιήματα του Μανώλη Γλέζου. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη «Μανώλης Γλέζος: Αιώνιος αγωνιστής», διάρκειας μισής ώρας. Τέλος, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με σύντομο μουσικό πρόγραμμα με τον τραγουδοποιό Αλκίνοο Ιωαννίδη και με τα Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υπεύθυνη Μαρία Θωΐδου και με συμμετοχή των μουσικών Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Δημήτρη Δεμίρη.

Σημειώνεται ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική εντός του αμφιθεάτρου.

πηγή: taxydromos.gr