ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Συγκέντρωση, πορεία και κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανεπιστημίου, μαζική πορεία και τέλος, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Νίκου Μπουμπατζή, στην είσοδο των ΕΛ.ΤΑ Βόλου, η Γραμμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και Σωματεία που πρόσκεινται σε αυτό, καθώς και το ΞΕΚΙΝΗΜΑ Βόλου που συμμετείχε, τίμησαν σήμερα, την Εργατική Πρωτομαγιά
ΠΑΜΕ Μαγνησίας: Συγκέντρωση, πορεία και κατάθεση στεφάνων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ, Παναγιώτης Τσιτσιρίγκος πρόεδρος του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου τόνισε ότι «το μήνυμα της σημερινής πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης είναι πως η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές συνθήκες που κλιμακώνονται οι εστίες του πολέμου στη γειτονιά μας. Ταυτόχρονα συνεχίζεται ένας άλλος πόλεμος εναντίον του εισοδήματος της κάθε εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει σε κάθε χώρο δουλειάς να δυναμώσει ο αγώνας για συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για συνθήκες ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ώστε να είμαστε στα πόδια μας γεροί και να εργαζόμαστε» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ζαγοράς, επισήμανε πως οι αγρότες στηρίζουν την εργατική τάξη, όπως αυτοί στήριξαν τους αγρότες, στον αγώνα που έδωσαν για 22 μέρες στα μπλόκα.

«Κι εμείς, από την πλευρά μας, είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, συνεχίζουμε με κοινή δράση, κοινούς αγώνες γιατί ο αντίπαλος είναι κοινός, όπως επίσης και τα συμφέροντα. Το κόστος παραγωγής των αγροτών έχει φτάσει στα ύψη και το δηλώνουμε ακόμη μια φορά. Οι αγώνες θα συνεχιστούν με άλλες μορφές και για τοπικά ζητήματα ανά περιοχή και για τα φλέγοντα αγροτικά ζητήματα που μας καίνε και οδηγούν στη φτωχοποίηση της μικρομεσαίας αγροτιάς» κατέληξε.

πηγή και φωτογραφίες: ertnews.gr