ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΕΥΑΡΦ: Λαμβάνει δάνειο για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 

Ταμείο Παρακαταθηκών και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χρηματοδοτούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 
ΔΕΥΑΡΦ: Λαμβάνει δάνειο για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ενέκρινε χορήγηση δανείου συνολικού ποσού 2.480.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΡΦ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις, που έθεσαν στη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης προκειμένου να δανειοδοτηθεί για να υλοποιήσει έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενέκρινε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης που συνεδρίασε λίγο πριν το Πάσχα. 

Η ΔΕΥΑΡΦ έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για την εκτέλεση της δράσης "Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ρήγα Φεραίου".

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ενέκρινε  χορήγηση τοκοχρεολυτικού δανείου στη ΔΕΥΑ συνολικού ποσού 2.480.000,00 ευρώ ως εξής:

Κατά 50% από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ήτοι ποσό 1.240.000,00 ευρώ και κατά 50% από πόρους του Τ.Π. & Δανείων, ήτοι το υπόλοιπο ποσό των 1.240.000,00.

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 χρόνια, με σταθερό επιτόκιο (ενδεικτικό) 1,91% για το 50% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, καθώς το ακριβές επιτόκιο θα προσδιοριστεί κατά το χρόνο της εκταμίευσης του εν λόγω ποσού από την ΕΤΕπ προς το Τ.Π και Δανείων και σταθερό επιτόκιο 3,10% , για το 50% από το Τ.Π και Δανείων. Ενδεικτικά η συνολική εξαμηνιαία τοκοχρεολυτική δόση θα ανέρχεται σε 99.731,69 ευρώ.

Τα νέα αυτά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιλαμβάνουν τα κατασκευαστικά υποέργα: (α) την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ομβρίων στο Τοπικό Διαμέρισμα Ριζομύλου, της Δ.Ε. Κάρλας, του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού και την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων κατακλύσεων από όμβρια ύδατα, την κατασκευή ανοικτών και πλακοσκεπή οχετών και ένα μέρος κλειστού αγωγού, στη θέση Κουμάσι.

πηγή: taxydromos.gr