ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ καιρός

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι προσεχείς αγώνες που θα τρέξουν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Μετά την αγωνιστική ανάπαυλα που υπήρξε για τους δρομείς όλης της Ελλάδας λόγω του εορτασμού του Πάσχα οι αγώνες ξαναρχίζουν και το διήμερο της Πρωτομαγιάς οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα τρέξουν σε αρκετές διοργανώσεις,
Οι προσεχείς αγώνες που θα τρέξουν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Χαρακτηριστικά αναφέρονται, Kissavos Mararthon Race, 11ος Ορεινός Αγώνας Ανόπαια Ατραπός στο "Μονοπάτι του Εφιάλτη" στο Όρος Καλλίδρομο, Γιορτή Αθλητισμού «Δημήτριος Κρυστάλλης» στο Καυτατζόγλειο Θεσσαλονίκης.

Μία βδομάδα μετά, αρκετές συμμετοχές θα υπάρξουν στον 22ο Κλασικό Ευχίδειο Άθλο απόστασης 107,5 χιλιομέτρων Δελφοί - Πλαταιές.

Ο ΣΔΥ Βόλου για τον καλύτερο προγραμματισμό των μελών του για τη συνέχεια του 2022, αναφέρει τους κυριότερους αγώνες που έχουν οριστεί ως τώρα εκτός των προαναφερόμενων. Με έντονα γράμματα είναι οι διοργανώσεις στη Μαγνησία:

8 Μαΐου : 11ος Ιπποκράτειος Αγώνας Δρόμου Λάρισα
8 Μαΐου : Pourlia Trail, Παλαιοί Πόροι Πιερίας
15 Μαΐου : 5ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα
22 Μαΐου : 10o Skiathos Trail Run 2022 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη
22 Μαΐου : Falani Run 2022
11-12 Ιουνίου : Κένταυρος Pelion Marathon 2022
25 Ιουνίου : 18ος Olympus Marathon 2022
9 Ιουλίου : 2ο Stylida City Race
10 Ιουλίου : Faethon Skyrace 2022 Όλυμπος
23 Ιουλίου : Zagori Mountain Running 2022
17 Σεπτεμβρίου : 1ο Pelion Night Trail
17-18 Σεπτεμβρίου : 16ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων
1 Οκτωβρίου : Lamia Night Run
2 Οκτωβρίου : 6ος Αγώνας Δρόμου Αλμυρού «Almyros City – Zerelia Lakes»
2 Οκτωβρίου : Ημιμαραθώνιος Κρήτης 2022
9 Οκτωβρίου : 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022
15 Οκτωβρίου : 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
12-13 Νοεμβρίου : 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

Από τους αγώνες της περιοχής μας, ήδη έχουν ανοίξει οι εγγραφές για το Skiathos Trail Run και τον Κένταυρο Μαραθώνιο Πηλίου.

Το 10o Skiathos Trail Run 2022 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, και η διοργάνωση όπως πάντα, φροντίζει για τη συμμετοχή των δρομέων με μεγάλες προσφορές. Θα γίνουν, όλοι με εκκίνηση-τερματισμό από το Μπούρτζι, αγώνας trail 24 χιλιομέτρων, urban trail 10χλμ, αγώνες Special Olympics, και παιδικοί. Μάλιστα η συμμετοχή σε όλες τις αποστάσεις είναι δωρεάν, καθώς με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον πρώτο ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος Σκιάθου το 2012, οι συνδιοργανωτές των φετινών αγώνων, ο Δήμος Σκιάθου, ο περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην και η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου, αποφάσισαν τη δωρεάν εγγραφή όλων των αθλητών ευχαριστώντας για την πολύτιμη υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και γιορτάζοντας μαζί την αθλητική φιλοσοφία, τον ενθουσιασμό όλων για το τρέξιμο και την αγάπη για το νησί. Τη φετινή επετειακή χρονιά, θα διοργανωθεί μάλιστα ο πρώτος αγώνας Special Olympics Skiathos Run για άτομα με νοητική αναπηρία σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, έναν ενεργό αθλητικό και εκπαιδευτικό οργανισμό, έχοντας ως κινητήρια δύναμη τη δημιουργία μιας κοινωνίας που εντάσσει και παράλληλα ενδυναμώνει τους ανθρώπους με διανοητική αναπηρία μέσα από τη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Αυτός ο αγώνας δρόμου είναι 800 μέτρων και θα διεξαχθεί με τη συνεισφορά φροντιστών αθλητών κατά μήκος του παλαιού λιμένα Σκιάθου. Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του συντοπίτη, ιδρυτή και επίτιμου προέδρου των Special Olympics Hellas, Ανδρέα Ποταμιάνου που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021 και χάρη στον οποίο εντάχθηκε η Σκιάθος στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas.

Τα καταλύματα της Σκιάθου προσφέρουν ειδικές τιμές διαμονής & εκπτώσεις για τις ημέρες των αγώνων, ενώ όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δίνουν σημαντική έκπτωση για τη μετάβαση. Όλες οι πληροφορίες δημοσιεύονται στο σάιτ της διοργάνωσης https://www.skiathosrun.gr/ Οι συμμετέχοντες σε όλες τις αποστάσεις θα λάβουν το συλλεκτικό ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου με μεγάλη αποστολή θα υποστηρίξει για 10η χρονιά την μεγάλη διοργάνωση του νησιού των Σποράδων, και κάθε μέλος του συλλόγου μπορεί να επιλέξει από τα πακέτα πόσες ημέρες θα μείνει στο νησί, παίρνοντας φυσικά αν θέλει μαζί και την οικογένειά του.

Κένταυρος Pelion Marathon 2022

Στις 11-12 Ιουνίου η εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Βόλου θα διοργανώσει τον Κένταυρος Pelion Marathon 2022, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να γράφονται μέσα από το www.kentavrostrail.gr. Θα γίνουν αγώνες trail 42 χλμ, 21 χλμ, 6 χλμ, 800 μέτρα για ΑμεΑ, 500 μέτρα για παιδιά, ποδηλατικός 21 χλμ MTB XC, όλοι με αφετηρία από την Αγριά. Προς διευκόλυνση όσων βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι στην Αγριά, και οι αγώνες θα εξελιχθούν στον ευρύτερο ορεινό και παραλιακό όγκο του Πηλίου, από τις ακτές του Παγασητικού κόλπου μέχρι και τις κορυφές του Πηλίου (Σχιτζουράβλι 1454μ., Γολγοθάς 1370μ., Αγριόλευκες 1471μ.). Εννιά χωριά και οικισμοί θα φιλοξενήσουν τις δύο μεγάλες διαδρομές και είναι: Αγριά, Βροχιά, Σερβανάτες, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Γεώργιος, Χάνια, Δράκεια, Ανεμούτσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας των 6 χιλιομέτρων, που προσφέρεται σε κάθε αθλούμενο που μάλιστα μπορεί να συμμετέχει με την οικογένειά του και με τα παιδιά του. Η περιγραφή αυτής της διαδρομής είναι η εξής : «Μια όμορφη, βατή και ενδιαφέρουσα διαδρομή που ξεκινά από την παραλία της Αγριάς, ανηφορίζει στον κεντρικό άσφαλτο για τη Δράκεια και στο ύψος του Γυμνασίου Αγριάς, ανεβαίνει στην εκκλησία των 12 Αποστόλων. Από εκεί συνεχίζει σε χωματόδρομο μέχρι και το ρέμα στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη, όπου και ανηφορίζει σε μονοπάτι και καλντερίμι. Μόλις η διαδρομή φτάσει στον κεντρικό χωματόδρομο που έρχεται από τον οικισμό Βροχιά η διαδρομή συνεχίζει ομαλά δυτικά προς την Αγριά, μέχρι και τον κεντρικό άσφαλτο της Δράκειας. Τα επόμενα 240 μέτρα εξελίσσονται στην άσφαλτο και αμέσως μετά κατηφορίζουμε σε χωματόδρομο και τσιμεντόδρομο μέχρι το Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αγριά που το περνάμε και το αφήνουμε στα δεξιά μας, μέχρι την Βρύση του Γιαννή. Από εκεί κατηφορίζουμε νότια σε μονοπάτι μέχρι το 2ο Δημοτικό σχολείο Αγριάς, όπου μπαίνουμε σε άσφαλτο και συνεχίζουμε μέσα στο ρέμα, περνώντας κάτω από τη μεγάλη γέφυρα μέχρι την παραλιακή οδό Αγριάς. Η διαδρομή τελειώνει μετά από 480 μέτρα στην παραλία της Αγριάς όπου και ξεκίνησε.»

Οι συμμετέχοντες σε όλες τις αποστάσεις θα λάβουν το συλλεκτικό ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022.

Brevet Πηλίου 2022

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 2019 και ύστερα από 2 χρόνια αναγκαστικής αποχής, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου ΣΔΕ ΒΟΛΟΥ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου και την Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΟΛ), διοργανώνουν τον ποδηλατικό γύρο Πηλίου 2022 - Brevet Πηλίου 2022, το Σάββατο 14 Μαΐου. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από ένα εμβληματικό σημείο της πόλης μας, τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου και αφού διανύσουν 200 χλμ και περάσουν από 22 χωριά του πανέμορφου Πηλίου θα τερματίσουν και πάλι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Η διοργάνωση ευχαριστεί πολύ για την ευγενική υποστήριξή τους, τους ΕΨΑ, Paprika, EthicSport GR, ZAGORIN, ΣΕΛΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό, FIX Hellas. Επίσης ευχαριστεί το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Volos Info του Δήμου Βόλου Volos Pelion - it`s true για το συνοδευτικό - τουριστικό υλικό και τον Σταθμάρχη του ΟΣΕ στο Βόλο, κ. Αποστολέρη Γιώργο για την άδεια να χρησιμοποιηθεί ως αφετηρία/τερματισμός ο χώρος μπροστά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνει επίσης το ΣΔΕ στους εθελοντές (εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου) για τον ενθουσιασμό και την προθυμία τους να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την όσο πιο άρτια οργάνωση και διεξαγωγή του brevet γίνεται.